Western Digital je proizveo prvi 14TB tvrdi disk u svijetu

Western Digital je proizveo prvi 14TB tvrdi disk u svijetu

 

Možda nije prošlo puno vremena od kada su izašli 1TB i 2TB tvrdi diskovi čija je memorija djelovala kao nevjerojatna. Vjerovali ili ne, Western Digital je razvio prvi 14TB tvrdi disk na svijetu naziva Ultrastar HS14 .

Osim što nam nudi ogromnu memoriju, pored toga ga krasi i nevjerojatna brzina koja je povećana u odnosu na prethodnika od 12TB koji je predstavljen godinu prije.

UltrastarHs14slika2

Ultrastar HS14 donosi 40% veći kapacitet i više nego dvostruku brzinu pisanja sa svojom SMR magnetskom tehnologijom zapisivanja, što mu omogućuje veću učinkovitost i ekonomičnost skladištenja podataka. Brzina okretanja je 7.200 rpm, a brzina prijenosa podataka 233 MB/s.  Tvrdi disk je hermetički zatvoren i ispunjen Helijem pomoću HelioSeal tehnologije. Koristeći četvrtu generaciju HelioSeal i drugu generaciju SMR tehnologije nudi vrhunsku pouzdanost koja rezultira vrlo niskom omjeru potrošnje energije i kapacitetu tvrdog diska. Proizveden je da radi 24/7 i vremenska pouzdanost mu iznosi 2.5 miliona radnih sati, a proizvođač za navedeni tvrdi disk nudi čak 5 godina jamstva što je poprilično uvjerljivo da Western Digital čvrsto stoji iza svojih proizvoda.

Izgleda da vodstvo koje WD trenutno drži u najvećem kapacitetu neće dugo potrajati jer je SEAGATE najavio tvrdi disk od 16TB u 2018. godini.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Western Digital je proizveo prvi 14TB tvrdi disk u svijetu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.