Apple povoljno mijenja baterije nakon zadnjeg skandala

Apple povoljno mijenja baterije nakon zadnjeg skandala

Već duže vrijeme nije tajna da Apple izlaskom novog uređaja usporava one postojeće u radu kako bi se doimali zastarjelima i nagnali kupce na kupnju novije verzije.



Korisnici Appleovih pametnih telefona nisu bili presretni kada se primijetilo da je netom nakon izlaska iPhonea X njihov stariji (iPhone 6/6s) počeo primjetno usporavati, što su potvrdili i testovi performansi kojima se popularno natječu proizvođači mobitela, a koji jasno pokazuje da mobitel u kratkom roku od softverske nadogradnje ima osjetno slabiji rezultat.

Apple se naravno branio tvrdeći da je to zato jer se očekuje da baterije na starijim uređajima sigurno nisu dobre kao nekad te imaju manji kapacitet. Korisnici su postali još nezadovoljniji jer ih se za takvu promjenu trebalo pitati u samom sustavu poput opcije za uštedu baterije.

Kako bi se ispričao, Apple sada nudi zamjenu baterija na uređajima koji su usporeni uz naknadu od svega 29 dolara na limitirano razdoblje. Ostaju pri svome da će usporavati uređaje sa starim baterijama, no sada će korisnici i dobiti obavijest da bi trebali bateriju zamijeniti.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple povoljno mijenja baterije nakon zadnjeg skandala - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.