Huawei predstavio prvi komercijalni 5G čipset

Huawei predstavio prvi komercijalni 5G čipset

U svijetu mobilne tehnologije, 5G trenutno puni naslovnice i svi jedva čekaju isprobati nove nevjerojatne brzine. Huawei približava taj datum stvarnosti novim rješenjima.

 

Na MWCu je Huawei predstavio čipset Balong 5G01 koji podržava 5G mrežu te je kompletnije rješenje od samo modema koje su drugi najavili zadnjih tjedana. Novi čipset u teoriji podržava brzine do 2.3 gigabita po sekundi, no realna brzina biti će dodatno smanjena priljevom velikog broja korisnika i ovisiti će naravno o području koje signal pokriva (zgrade, kuće, itd.), no očekuju se velika poboljšanja kojima bi mogli upravljati kompleksnijim sustavima preko mreže zahvaljujući većoj propusnosti i pouzdanosti.

Naravno sve to pada u vodu ako i Internet Service Provideri (ISP - organzacije zadužene za pružanje interneta krajnjim korisnicima) ne omoguće te brzine i ne ugrade tu tehnologiju, te se ne pripreme na veći broj korisnika kako mobilnih tako i "pokućnih" čiji bi nagli porast mogao mrežu usporiti kao kako je usporio 4G mrežu koju Internet Service Provideri (ISP) sada limitiraju daleko od njenih pravih performansi.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei predstavio prvi komercijalni 5G čipset - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.