Samsung predstavio prvi 5G proizvod potvrđen od strane FCCa

Samsung predstavio prvi 5G proizvod potvrđen od strane FCCa

Riječ je o više mrežnih rješenja kojima planiraju pokriti potrebe primjerice SADa jer je već poznato da će se tamo koristiti za prijem milimetarskih valova.

 

5G je na papiru impresivna tehnologija, no veliki prostor koji ostavlja za "prilagodbu potrebama tržišta" znači da vjerojatno u skorije vrijeme nećemo imati pristup 5G mrežama kakve će primjerice imati SAD ili Korea. Kako o potrebama odlučuju teleoperateri, a poznato je da planiraju koristiti većinom postojeću infrastrukturu te brzine vjerojatno neće biti niti postotak onih koje se pišu kao maksimumi.

Tako vam donosimo Samsungovo rješenje koje su razvili unutar svoje organizacije te je odobreno od strane FCCa u SADu. Riječ je o ruterima koji se mogu koristiti u i izvan kuće kako bi primali 5G signale od obližnjih tornjeva, te podržavaju signale milimetarskih valova koji će donjeti do sada nevjerojatne brzine u bežičnoj tehnologiji, no naravno ne i kod nas.

U americi je Samsung sklopio posao sa teleoperaterom Verzion za kojega će raširiti 5G prijemnike na području njihovih mreža.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung predstavio prvi 5G proizvod potvrđen od strane FCCa - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.