Sony uskoro kreće na mobilno tržište s novim kamerama i procesorom slika - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Sony uskoro kreće na mobilno tržište s novim kamerama i procesorom slika

Sony uskoro kreće na mobilno tržište s novim kamerama i procesorom slika

Samsung je svoju ponudu pokazao te im je Sony za petama sa svojim rješenjima, jedino što trenutno nisu spreman za masovnu proizvodnju

lako možemo reći da su glavni dijelovi pametnog telefona danas izgled i naravno kamera. Samsung je izazvao moblini svijet na obje fronte svojim atraktivnim dizajnom, ali i odličnim kamerama koje će sigurno obarati rekorde u nadolazećim tjednima.

No, ni ostali ne spavaju te se Sony priprema za osvajanje svijeta kamera u pametnim telefonima zahvaljujući svojoj prvoj flagship ponudi dual kamera te procesora koji će slike obrađivati i poboljšati.

Sony je s novim XZ2 modelom i dalje kralj slow-motion snimanja s impresifnih 960 slika u sekundi i to u rezoluciji 1080p. No, govorimo o još novijim kamerama koje trenutno nisu u nijednom uređaju, no lako bi se mogle pojaviti do kraja 2018. godine. Nova kombinacija takozvanog Fusion procesora i dual kamera je nevjerojatna ISO osjetljivost od čak ISO 51200 za pojedine slike i 12800 za video.

Sony fusion

 

Dual kamere bi trebale smanjiti zrnatost koja nastaje pri tolikim ISO vrijednostima, senzor kamera treba imati solidan DoF koji im prema nekim izvorima još nije uspio biti dovoljno malen da stane u mobitel. 

 

Sony Fusion 2

Ako navedeni senzor i procesor dospiju u mobitel, najviše nas zanima kako će se nositi sa visokim šumom, no s druge strane moći ćemo slikati odlične fote u vrlo mračnim uvjetima.

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony uskoro kreće na mobilno tržište s novim kamerama i procesorom slika - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.