Panasonic na IFA sajmu: Novi proizvodi i ciljevi budućnosti

Panasonic na IFA sajmu: Novi proizvodi i ciljevi budućnosti

Dva dana prije službenog početka sajma IFA je otvorila vrata novinarima i kompanijama kako bi održale svoje prezentacije. Mi smo dobili priliku prisustvovati Panasonicovoj prezentaciji uoči stote obljetnice postojanja.

 

Panasonic je sada u svojoj stotoj godini rada kompanije te su osim predstavljanja nekoliko novih proizvoda, predstavili viziju budućnosti kompanije i društva u kojem će se nalaziti.

 

IFA2018 1 2

Prezentaciju je otvorio Laurent Abadie, Panasonicov regionalni menađer za Europu i istaknuo neke projekte kojima se Panasonic bavi. Prvi je na redu naravno bio Hyperloop, ideja vrlo brzog i efikasnog prijevoza kroz tunele sa smanjenim tlakom zraka radi manjeg otproa prilikom kretanja. Istaknuo je da tim s kojima rade na dobavljanju i razvoju opreme za pokretanje Hyperloop vozila ima već par nagrada i rekorda u brzini te da su na dobrom putu da jednog dana ovakva ideja postane stvarnost.

Malo bliže sadašnjosti, Panasonic se bavi i razvojem sustava za automatizaciju vožnje te svoj napredak opisuje u par stadija gdje uređaji prvo savjetuju vozača, a kasnije polako preuzimaju kontrolu uz vozačev nadzor, stadij u kojem se sada nalazimo. Naravno, imaju i funkcionalan model koji je potpuno autonoman te služi za prikupljanje podataka i razvoj tehnologije i softvera kako bi uskoro mogli u potpunosti ukloniti volan iz vozila.

 

stup

Problem lošeg signala mobilnih uređaja nije novost, a kada manje mjesto preplave turisti, lako postaje noćna mora. Ideja koju Panasonic ima je postavljanje WiFi rutera na rasvjetna tijela, te ih već testiraju na mjestima poput turističkog Usedoma kojeg ljeti preplave turisti željni sunca, ali i interneta. Panasonic uz obalu u rasvjetna tijela postavlja WiFi rutere te zahvaljujući HDPLC tehnologiji dobivaju brzine do 250 Mb/s te se ne kose sa 4G mrežom. 

Kada su već kod postavljanja rutera, ideja je proširiti iskoristivost te se na svaki rasvjetni stup još mogu postaviti i utičnice primjerice za punjenje električnih automobila kako bi se i danju iskoristili. Naravno, povezanost sa mrežom omogućuje laganu integraciju nadzornih kamera kao i senzora kakvoće zraka u obliku mjernih stanica, tehnologije koje također žele implementirati.

 

IFA2018 1 13

Posvetili su se i razvoju pametnih kućanskih sustava, no umjesto da slušaju vaše glazbene želje, kontrolirati će i optimizirati potrošnju električne energije, ali i grijanja, to jest tople vode, svojim novim Energy Management sustavom. Ideja je da se električna energija i grijanje tople vode ujedine zahvaljujući mogućnosti spremanja električne energije u velike baterije te tople vode u bojler. Ta dva sustava objediniti će novi Heatpump uređaj od Panasonica, a da dokaže učinkovitost, već u Berlinu gradi nekoliko zgrada koje će biti opskrbljenje njihovim sustavima.

 

IFA2018 1 3

U drugom djelu prezentacije Michiko Ogawa, dopredsjednica u Panasonicu za kućne proizvode, predstavila je nekoliko novih Premium proizvoda za kuhinju.

IFA2018 1 6

Najviše se ponose novim pekačem kruha koji je u stanju dobiti savršene tvrde kore koje do sada slični uređaji nisu mogli dobiti u usporedbi sa profesionalnim pekačima.

IFA2018 1 5

Ističe da se fokusiraju na japanski stil kuhinje te korištenje sviježih namirnica koje su postale ključan dio gotovo svakog kupca.

 

HDR10+

Osim kuhinje, ima novosti i za filmoljupce. ovi HDR10+ standard je u suradnji Panasonica i Samsunga nedavno postao stvarnost i dobio novi logo kako bi kupcu bio lako prepoznatljiv. Naravno, noviji Panasonicovi televizori standard već podržavaju ako im to hardver omogućuje, to jest ako već podržavaju HDR10 standard.

 

Problem kod HDR standarda i glavna razlika između Dolbyjevog rješenja bila je ta da klasičan HDR ima jednu postavku za cijeli film što nije idealno za svaku scenu, dok novi HDR10+, kao i Dolby, prilagođavaju sliku od scene do scene, ovisno o postavkama koje su na videu zapisane. Ističu da će 20 Century Fox i Warner uključiti standard u svoje proizvode, dok je primjerice Amazonov streaming servis već u potpunosti prilagođen.

 

IFA2018 1 9

Tu su i proizvodi poput nove linije Ottava zvučnika i playera Premium klase za one koji žele moderan stil i savršenu reprodukciju zvuka.

IFA2018 1 11

Imaju sve zamislive načine povezivanja od Chromecasta i AirPlaya, Internet radija, aplikacija poput Deezera i Spotifyja, mogu se povezati u stereo sustav, a Bluetooth, WiFi, USB i AUX su svi naravno prisutni.

IFA2018 1 10

 

 

 

 

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Panasonic na IFA sajmu: Novi proizvodi i ciljevi budućnosti - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.