Sony ZG9: 2,5 metara čiste 8K rezolucije

Sony ZG9: 2,5 metara čiste 8K rezolucije

Ovogodišnji CES je u punom zamahu, a Sony je predstavio nekoliko zanimljivih televizora iz MASTER serije koja je debitirala prošle godine ciljajući na čiste performanse uz koju nerijetko ide i povećanje dijagonale.

ZG9 zasjeo je na tron najboljeg od najboljeg što Sony može ponuditi, a radi se o 8K televizoru s OLED panelom i podrškom za HDR. Dolazi u dvije veličine od 98 i 85 inča na kojima će veličina slike biti sličnija onoj s projektora nego s televizora, s četiri puta više piksela od 4K rezolucije, a za obradu 33 milijuna piksela zadužen je X1 Ultimate procesor. Iz Sonyja kažu kako koristi jedinstveni algoritam namijenjen 8K rezoluciji koji detektira i analizira svaki objekt u slici što donosi više detalja i poboljšani kontrast.

Televizor je opremljen s OLED Acoustic Surface Audio + tehnologijom kojom se zvuk, primjerice, u dijalogu čini kao da dopire od samog ekrana, tj. glumaca. To je postignuto smještajem dva zvučnika s gornje te dva s donje strane ZG9.

Predstavljena su i tri AG9 OLED televizora od 55, 65 i 77 inča. OLED panele definiraju odlični kutovi gledanja, kontrast te zadovoljavajuća crna, a X1 Ultimate procesor zajedno sa Acoustic Surface Audio + tehnologijom dijele s nešto većim ZG9 modelima.

Svi navedeni modeli dolaze s Netflix Calibrated Modeom i IMAX Enhanced tehnologijom za poboljšano iskustvo pri gledanju filmova i serija, dok se za kvalitetu zvuka brine Dolby Atmos tehnologija. Također, svi televizori rade na Android TV platformi.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony ZG9: 2,5 metara čiste 8K rezolucije - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.