Sony ZG9: 2,5 metara čiste 8K rezolucije

Sony ZG9: 2,5 metara čiste 8K rezolucije

Ovogodišnji CES je u punom zamahu, a Sony je predstavio nekoliko zanimljivih televizora iz MASTER serije koja je debitirala prošle godine ciljajući na čiste performanse uz koju nerijetko ide i povećanje dijagonale.

ZG9 zasjeo je na tron najboljeg od najboljeg što Sony može ponuditi, a radi se o 8K televizoru s OLED panelom i podrškom za HDR. Dolazi u dvije veličine od 98 i 85 inča na kojima će veličina slike biti sličnija onoj s projektora nego s televizora, s četiri puta više piksela od 4K rezolucije, a za obradu 33 milijuna piksela zadužen je X1 Ultimate procesor. Iz Sonyja kažu kako koristi jedinstveni algoritam namijenjen 8K rezoluciji koji detektira i analizira svaki objekt u slici što donosi više detalja i poboljšani kontrast.

Televizor je opremljen s OLED Acoustic Surface Audio + tehnologijom kojom se zvuk, primjerice, u dijalogu čini kao da dopire od samog ekrana, tj. glumaca. To je postignuto smještajem dva zvučnika s gornje te dva s donje strane ZG9.

Predstavljena su i tri AG9 OLED televizora od 55, 65 i 77 inča. OLED panele definiraju odlični kutovi gledanja, kontrast te zadovoljavajuća crna, a X1 Ultimate procesor zajedno sa Acoustic Surface Audio + tehnologijom dijele s nešto većim ZG9 modelima.

Svi navedeni modeli dolaze s Netflix Calibrated Modeom i IMAX Enhanced tehnologijom za poboljšano iskustvo pri gledanju filmova i serija, dok se za kvalitetu zvuka brine Dolby Atmos tehnologija. Također, svi televizori rade na Android TV platformi.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sony ZG9: 2,5 metara čiste 8K rezolucije - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.