Intel se priprema za lansiranje novih procesora 9. generacije

Intel se priprema za lansiranje novih procesora 9. generacije

Ažuriranje koda BIOS-a kod mnogih proizvođača daje nam naslutiti da se spremaju novi procesori iz Intela

 

Novi procesori i dalje će spadati u postojeću devetu generaciju, no zasigurno će kao i do sada imati zadatak popuniti cjenovne praznine koje se trenutno mogu naći u Intelovoj ponudi.

Većina trenutnih procesora devete generacije nema omogućenu integriranu grafičku komponentu, te su označeni slovom "F". Intel ima naviku nakon što je linija procesora izbačena pričekati malo i zatim popuniti "rupe" u ponudi gdje su cjenovne razlike između dva modela velike.

Trenutna, deveta generacija od osme se najviše razlikuje u samom vrhu ponude, kod i7 modela i više, gdje za razliku od prošle generacije koja je imala 6 jezgri i 12 threadova, deveta u procesoru ima 8 fizičkih jezgri. Naravno, performanse fizičkih jezgri bolje su od dodatka virtualnih.

Svi veći igrači u proizvodnji matičnih ploča najavili su kako su BIOS-i već spremni ili će biti uskoro i novi procesori raditi će bez problema. Izlistani procesori na stranicama nekih pokazuju i kako će postojeći procesori imati novi "stepping" što znači da je vjerojatno došlo i do promjene u proizvodnji procesora devete generacije.

ASUS, ASRock i Gigabyte potvrdili su da će Z300 serija matičnih ploča odmah imati novi BIOS, dok će ostatak matičnih ploča ažuriranja dobiti kasnije.

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intel se priprema za lansiranje novih procesora 9. generacije - VidiLAB - QR Code Friendly
Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.