Pojavili se prvi detalji oko novog Snapdragon 865 SoC-a

Pojavili se prvi detalji oko novog Snapdragon 865 SoC-a

Još je malo vremena ostalo do Qualcommovog predstavljanja novog procesora, kako to obično biva svake godine. Naravno, već tradicionalno, tu su i prvi leakovi sa specifikacijama.

Novi Qualcomm Snapdragon 865 direktni je nastavak razvoja nad 855 verzijom, prema kojoj ima napredak u performansama od oko 20%. Ne zaboravimo da se između njih pojavio i Snapdragon 855+, što znači da napredak u samim performansama neće biti nevjerojatan.

Zapravo, sumnja se da će uspjeti dostići Apple-ove performanse i u ovoj iteraciji. Osim samog procesora, poboljšana je i grafička komponenta Adreno 650 koja u usporedbi sa trenutniom SoC-om dobiva također boost od oko 20% u čistim performansama.

Dok Adreno 650 dolazi sa radnim taktom od 587 MHz, sam Snapdragon dolazi u standardnih 8 jezgri podjeljenih u tri razine performansi: Najjača je jedna Kryo Gold jezgra sa radnim taktom od 2,84 GHz bazirana na Cortex-A77 arhitekturi. Zatim imamo tri jezgre srednjih performansi istog sastava kao i glavna jezgra, no njihov radni takt ići će do 2,42 GHz.

Na kraju imamo standardno četiri slabije jezgre bazirane na Cortex A-55 arhitekturi čiji je zadatak obrada zadataka u pozadini radi uštede energije, a rade na 1,8 GHz.

Bitno je napomenuti kako će Snapdragon navodno izbaciti dvije verzije ovog SoC-a, gdje će jedna imati ugrađen i novi 5G čip.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Pojavili se prvi detalji oko novog Snapdragon 865 SoC-a - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.