CES2020: Intel demonstrirao svoju prvu grafičku karticu, Xe DG1 - 5.0 out of 5 based on 1 vote
CES2020: Intel demonstrirao svoju prvu grafičku karticu, Xe DG1

CES2020: Intel demonstrirao svoju prvu grafičku karticu, Xe DG1

Intel na ovogodišnjem sajmu nije imao udarnu vijest o svojim grafičkim karticama, no to ne znači da ih nisu predstavili. Na internetu se polako pojavljuju vijesti onih koji su imali priliku iza zatvorenih vrata isprobati novu DG1 harticu.

 

Da, Intel je službeno novinarima predstavio svoju prvu grafičku karticu, Xe DG1. No, kartica nije namijenjena ikakvim korisnicima, niti će ju itko imati prilike kupiti. 

Naime, kako je ovo prvi ovakav proizvod od Intela, namijenjen je da  bude poslan samoj industriji kako bi mogli testirati svoje softvere i hardvere na Intelovim karticama.

xe dg1

 

Xe DG1 koju su novinari imali prilike vidjeti te se malo poigrati zapravo je Low-Power kartica koja tehnički nije namijenjena za gaming. Kada Intel izbaci prvu pravu karticu, naravno da će raditi i sa puno više snage s obzirom da se ova napaja samo putem matične ploče.

Dizajn za koji se Intel odlučio je također zanimljiv sa potpuno aluminijskim okvirom i valovitim detaljima. Osobno moramo pohvaliti odluku da se također implementira LED rasvjeta u karticu. 

xe dg1 2

 

Primijećujemo i poprilično osnoni rashladni sustav, no, kako je i Intel rekao, riječ je o kartici male snage čiji je cilj primarno pokazati sposobnosti Intelove grafičke arhitekture.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

CES2020: Intel demonstrirao svoju prvu grafičku karticu, Xe DG1 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.