Samsung Galaxy Z Flip stiže sa 6,7'' preklopnim ekranom i Snapdragonom 855+

Samsung Galaxy Z Flip stiže sa 6,7'' preklopnim ekranom i Snapdragonom 855+

Na Samsungovom Unpacked eventu osim novih Galaxy S flagship modela, kompanija je predstavila i svoj drugi preklopni model Galaxy Z Flip.

Za razliku od Galaxy Fold modela koji je preklopljen bio veličine standardnog mobitela, a otvaranjem dosezao tablet veličine, Samsung Galaxy Z Flip otvoren ima dijagonalu od 6.7'', dok je u sklopljenom stanju vrlo malen uređaj koji doslovno stane u svaki džep.

Flip sklopljeni
Pa, po čemu je poseban? Samsung je u Galaxy Z Flip ima ultratanko preklopno staklo i posebno izrađene šarke na pozadini. Ekran je i dalje Dynamic AMOLED s omjerom stranica 22:9 i rezolucijom od 1080x2636 piksela. Kada se preklopi s vanjske strane ima 1,1'' dodatni ekran za prikaz obavijesti. Telefon je zaštićen i Gorilla Glass 6 zaštitom koja štiti vanjsko staklo.
Glavni sustav kamera na pozadini ima dvije 12 megapikslene kamere, dok je s prednje strane 10 MP f/2.4 selfie kamera. Samsung je predstavio Flex mod rada u kojemu se ekran dijeli na dva 4'' ekrana kada je preklopljen pod kutom od 90 stupnjeva. To je namijenjeno za video pozive, gledanje YouTube videa i slične zadatke. Dijeljenje ekrana je jednostavno i u punom profilu kada može poslužiti za multitasking.

flip z body0
Što se tiče hardvera, Z Flip stiže s Qualcomm Snapdragon 855+ čipsetom, što je prošlogeneracijski najjači model, a uz to je opremljen s 8 GB radne memorije i 256 GB internog prostora. Nema 5G funkcionalnost, manja je i baterija s 3300 mAh, a brzo punjenje ograničeno je na 15W.
Softverski telefon stiže s novim Androidom 10 i Samsungovom One UI 2.0 nadogradnjom. Dolazit će u tri boje nazvane mirror black, purple i gold. Cijena je visoka, u prodaju kreće 14. veljače po cijeni od 1380 dolara, a još ne znamo za konačnu cijenu na našem tržištu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung Galaxy Z Flip stiže sa 6,7'' preklopnim ekranom i Snapdragonom 855+ - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.