Huawei u Zagrebu predstavio novi Mate Xs preklopni mobitel!

Huawei u Zagrebu predstavio novi Mate Xs preklopni mobitel!

Na predstavljanju novog Huawei Mate Xs, ali i novih P40 Lite te MatePad Pro uređaja imali smo se priliku poigrati sa najnovijom ponudom.

Huawei Mate Xs svakako je najzanimljiviji u ponudi jer se radi o iznimno atraktivnom preklopnom mobitelu koji je i savinutom stanju i dalje veliki i atraktivan standardan mobitel. Klik na gumb straga i širi se u sasvim pristojan tablet za svakodnevno korištenje.

 

Vidilab Mate Xs 1

Jedini konkurent mu je Samsungova Fold serija, no pristup tehnologiji posve je drugačiji te Huawei svoj zaslon ima uvijek okrenut prema van te ga se može koristiti i dok je presavinut.

 

Vidilab Mate Xs 2

Osim ekrana, dobiva se i flagship Kirin 990 procesor sa 5G čipom za podršku najnovijih komunikacijskih tehnologija, a vrlo brzi punjač osigurati će cjelodnevno korištenje uz svega pola sata punjenja.

 

Vidilab Mate Xs 3

No, ono što je najzanimljivije je činjenica da je cijeli operacijski sustav baziran na Android Open Source platformi te se odvaja od limita koje im Google može postaviti. Prva je to verzija Huaweijevog Androida na koju se trenutno fokusiraju. 

 

Vidilab Mate Xs 5

Osim operacijskog sustava, Mate Xs ima pristup samo Huaweijevoj App Gallery aplikaciji koja preuzima ulogu Google Play dućana. Sve apliakcije naravno nisu dostupne, no aktivno rade na prebacivanju bitnih i popularnih aplikacija, uključujući i domaće bankovne aplikacije.

Cijena za Mate Xs u Interstellar Blue boji kod nas iznosi 18.699 kuna.

 

Osim njega, najavljen je P40 Lite koji Huaweijevu "Picture" liniju donosi i srednjem tržišnom segmentu.

 

Huawei P40 lite 2

Koristi se Kirin 810 procesor sa dovoljno memorije, no glavna atrakcija svakako su četiri kamere straga. Riječ je 48 megapikselnoj širokokutnoj kameri, 8 megapikselnoj ultraširokoj te jednom 2 megapikselnom koja omogućuje Macro fotografiju iz iznimne blizine. Tu je i 2 MP "Bokeh" kamera kojoj korisnik nema direktan pristup.

Cijena ovog modela kod nas iznosi 2.199 kuna.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei u Zagrebu predstavio novi Mate Xs preklopni mobitel! - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.