Predstavljeni novi Huawei flagshipi,P40 Pro stiže sa 90 Hz ekranom i 40W brzim bežićnim punjenjem

Predstavljeni novi Huawei flagshipi,P40 Pro stiže sa 90 Hz ekranom i 40W brzim bežićnim punjenjem

Huawei je službeno predstavio P40 Pro, P40 Pro+ i P40, novu liniju flagship pametnih telefona.

Nakon što je prošle godine OnePlus otvorio put telefonima s većim osvježenjem ekrana, sada je na taj vlak uskočio i Huawei, pa Huawei P40 Pro i P40 Pro+ stižu s velikim 6,58'' OLED ekranom s 90 Hz osvježenjem. Rezolucija je 1200x2640 piksela, a sada je čitač otiska prsta ispod ekrana za trećinu veći u odnosu na prošlu implementaciju.

 

P40 Pro Quad curve Overflow Display

Novi ekran se zove overflow dislpay i ima sva četiri ruba zakrivljena i "padaju" s prednje strane, pa je dojam da je doslovno cijela prednja strana telefona samo zaslon. U njemu je probušena ne najmanja rupa u koju je Huawei smjestio selfie kameru od 32 MP s f/2.2 te infracrveni senzor i senzor okoline i blizine. IR senzor trebao bi se koristiti kao metoda sigurnog plaćanja.

P40 Pro Angle1 of back camera
Ponovno je u fokusu kineskog brenda fotografija. Glavna kamera sa stražnje strane ima veliki senzor 1/1.28'' čime su uspjeli nadmašiti Samsung Galaxy S20 Ultra. Kamera s 50 megapiksela ima optičku stabilizaciju te napredne postavke autofokusa.Stražnje kamere smještene su u izrezu u koji se još smjestila 40 MP ultraširoka kamera s 18mm f/1.8 lećom te 12 MP telefoto kamera s 5x optičkim zoomom, a tu su još ToF kamera za dubinsku percepciju i senzor za temperaturu koji bi trebao prilagođavati boje. Kamere su sposobne za snimanje 4K u 60 frameova, dok ultraširoka kamera mož snimati HDR videe i složena je da može dignuti ISO u slabim svjetlosnim uvjetima do 51,200.

Huawei P40 Pro + ima 100x SuperZoom Array s novim periskopskim dizajnom koji pet puta reflektira svjetlost, proširujući svjetlosnu putanju za 178 posto podržavajući 10x pravi optički zum. Optički stabilizirana Ultra Vision široka kamera i SuperZoom Array rade u tandemu s AI na realizaciji Triple OIS + AIS za znatno poboljšanu stabilizaciju fotografija i video zapisa
Telefoni dolaze s velikom baterijom od 4200 mAh i s brzim bežičnim punjenjem od 40W. Uz to telefon ima certifikat IP68. Pokreće ga vlastiti HiSilicon Kirin 990 čipset, 8 GB radne memorije i 128 odnosno 256 GB interne memorije.
Ono što nije dobro je izostanak podrške za Google servise, pa ćete za Trgovinu Play morati ići drugim putevima iako postoji način instalacije.

huawei novi telefoni
Huawei P40 ima manji 6,1'' isto OLED ekran, ali ovog puta ravan. U slabijem flagshipu nema ni 90 Hz osvježenja ekrana. Huawei je pomalo oduzeo od svega, pa sprijeda selfie kamera ima istovjetnih 32 megapiksela, ali bez autofokusa i IR skenera. Glavna kamera straga je ista od 50 MP, dok su dodatne 8 MP telefoto s 3x optičkim zoomom i ultraširoka od 16 MP, što su specifikacije preuzete s P30 i Mate30 telefona kada se radi o telefoto i ultraširokim kamerama. Huawei P40 ima i manju bateriju od 3800 mAh, nema bežično punjenje niti napredno hlađenje kojeg su ugradili u Pro varijantu. Obični P40 ima IP53 certifikat što znači da je otporan na špricanje, ne i uranjanje.
Cijena za Huawei P40 Pro koji stiže službeno 6. travnja je 7.799 kuna.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Predstavljeni novi Huawei flagshipi,P40 Pro stiže sa 90 Hz ekranom i 40W brzim bežićnim punjenjem - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.