AMD-u ukraden dio intelektualnog vlasništva vezanog uz trenutne i nadolazeće RDNA kartice - 5.0 out of 5 based on 1 vote
AMD-u ukraden dio intelektualnog vlasništva vezanog uz trenutne i nadolazeće RDNA kartice

AMD-u ukraden dio intelektualnog vlasništva vezanog uz trenutne i nadolazeće RDNA kartice

Nova drama počinje se odvijati na hardverskoj sceni jer su se internetom počele širiti vijesti o krađi bitnih podataka sa AMD-ovih servera.

Podaci još nisu javno objavljeni, no haker po imenu Palesa na GitHub je objavio slike foldera u kojima se navodno nalaze kritični podaci o izvornim kodovima aktualnih i nadolazećih grafičkih kartica.

Riječ je o RDNA i RDNA2 arhitekturi, kao i SoC rješenjima koji su implementirani u nove Microsoftove XBox Series X konzole te, ovisno o sadržaju dokumenata imaju potencijal da ugroze sigurnost tih sustava, no također otkriju tajne AMD-ove tehnologije što bi im moglo narušiti kompetitivnost na tržištu.

 

AMD RDNA 2

AMD je izjavio kako su sa slučajem upoznati još od prosinca 2019. godine te aktivno rade sa policijom kako bi se ušlo u trag počinitelju, na temelju podataka koji su pokazani da se nalaze u leaku, smatraju da nisu dovoljni da naštete AMD-u jer se radi samo o pojedinim isječcima koda, a ne kompletnom sustavu. 

Također, kod koji je iscurio radi ekskluzivno sa AMD-ovim NAVI sustavima te nije od koristi drugim proizvođačima, a nisu dovoljni da se njihova tehnologija replicira. Izjavili su i kako su upoznati da postoji još podataka koji nisu javno prikazani.

Haker je izjavio kako je vrijednost podataka oko 100 milijuna dolara, no ne traži toliko, već je spreman na pregovore putem maila. Izjavljeno je da u slučaju neuspjele prodaje, podaci će biti otvoreni internetu bez ograničenja.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

AMD-u ukraden dio intelektualnog vlasništva vezanog uz trenutne i nadolazeće RDNA kartice - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.