MSI RTX 2080 Ti Gaming Z Trio od sada sa 16 Gb/s memorijom

MSI RTX 2080 Ti Gaming Z Trio od sada sa 16 Gb/s memorijom

U zadnje vrijeme često slušamo o novojom "poboljšanim" verzijama grafičkih kartica, no Nvidijin flagship izbjegao je svaki update do sada.

Najveći napredak dobile su Nvidijine "SUPER" verzije koje su izjednačile memoriju kompletnoj RTX seriji kartica, te i RTX 2060 sada ima 8 GB RAM memorije.

Vidjeli smo i upgrade entry-level kartice GTX 1650 koja je također upgradeana sa GDDR5 memorije na noviju GDDR6 verziju. Memorija igra vrlo važnu ulogu u ukupnim performansama kartice jednom kada iz samog čipa izvučete maksimalne performanse.

 

2080ti2

No, jedna kartica nije dotaknuta od kada je izašla, a to je Nvidijin flagship, RTX 2080 Ti. Od početka ima 11 GB GDDR6 memorije, no brzina memorije tada je dosegla 14 GB/s. 

Memorijski čipovi koje MSI koristi sa druge strane specificirani su za rad do 16 GB/s, te je MSI na nekim SUPER karticama ponudio 15,5 GB/S memoriju, malo oslabljenu zbog nestabilnosti samog PCB-ja, a ne memorije.

Sada je MSI izbacio novu verziju Nvidijnog flagshipa, GeForce RTX 2080 Ti Gaming Z Trio. Kartica zadržava aktualan "Trio" hladnjak koji je i više nego sposoban hladniti karticu.

 

2080ti

OCB je redizajniran te osim moćne 14+3 kontrole napajanja, dolazi u ogromnom dizajnu koji će zauzeti tri PCIe utora na matičnoj ploči te službeno ima GDDR6 memoriju sa 16 Gb/s brzinom koja bi kartici trebala dati zamjetan boost. 

Uz to, vrlo je vjerojatno da će se memorija moći dodatno overclockati za one koji žele izvući maksimum iz kartice. S druge strane, ovaj model biti će nešto skuplji od "običnog" Gaming X modela.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

MSI RTX 2080 Ti Gaming Z Trio od sada sa 16 Gb/s memorijom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.