Razer Huntsman Elite najpopularnija je tipkovnica u SAD-u

Razer Huntsman Elite najpopularnija je tipkovnica u SAD-u

Razerova opto-mehanička tipkovnica pokazala se najpopularnijom u prvom kvartalu ove godine na temelju istraživanja NPD grupe koja prati i istražuje tržišta.

Razer je naravno popularno ime u gaming svijetu, sa svojim jedinstvenim pristupom dizajnu, ali i solidnim performansama, iako naravno nisu savršeni. Nude solidne proizvode po premium cijeni.

Razer Huntsman elite za njih je prva Opto-mehanička tipkovnica, a glavna razlika je u samim swithevima. Naime, trenutno popularne mehaničke tipkovbnice tradicionalno prepoznaju klik jednostavnim dodirom dva komadića bakra. 

Nedostatak ovakvog pristupa svakako je činjenica da se mehaničkim dodirom komponente troše, no još bitnije od toga, toćka prepoznavanja klika ostaje fiksna i nepromijenjiva.

Razer je sa Opto-mehaničkim swithevima krenuo u novom smjeru gdje se izbjegava fizički doticaj za registraciju klika, te se koristi laser sa senzorom svjetlosti. Pritiskom se ta svijetlost prekida i tako se prepoznaje klik, čak brže od klasičnog pristupa, prema njihovim tvrdnjama.

Druga prednost je što cijena, dok ostaje iznimno visoka za tipkovnicu, ostaje u rangu jednakom konkurenciji koja i dalje koristi klasične switheve. Sve u svemu, izgleda kako je Razer zauzeo prvo mijesto svojom ponudom tipkovnice sa naprednom tehnologijom.

Kod nas se tipkovnica može naći za "svega" 1.500,00 kuna pa na više.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Razer Huntsman Elite najpopularnija je tipkovnica u SAD-u - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.