Najboljih 5 dronova za pogled iz druge perspektive - 4.0 out of 5 based on 2 votes
Najboljih 5 dronova za pogled iz druge perspektive

Najboljih 5 dronova za pogled iz druge perspektive

Dronove sa odličnim kamerama i dovoljno sigurnosti za svakodnevno letenje okupili smo u listu za 2020. Godinu kako biste i vi mogli pogledati svijet iz druge perspektive.

Dok je tržište puno dronova vrlo niskih cijena, postoji razlog zašto početni solidni dronovi kođštaju podosta više. Dronovi koje mi navodimo imaju dovoljno napredan softver i hardver da se sami mogu vratiti na polaznu točku te ih je moguće srušiti samo ako ne pazite na svoju okolinu, a sami drže fiksnu poziciju u zraku.

Prije kupnje drona izričito savjetujemo da se upoznate sa pravilima letenja u Hrvatskoj koja su po našem mišljenju vrlo jasno napisana.

S obzirom na naše trenutne zakone, težina drona igra vrlo malenu ulogu, kada pričamo o komercijalnim dronovima za zabavu koji su mahom ispod jedog kilograma. Posebna pravila kreću za dronove iznad dva i pol kilograma, no svoj dron ćete morati u svakom slučaju prijaviti vrlo brzom online prijavom našoj kontroli leta.

Praćenjem uputa, dobiti ćete login informacije za AMC aplikaciju putem koje možete u roku 5 minuta lagano rezervirati zračni prostor, kao i vidjeti ima li drugih letača u blizini. Naravno, aplikacija vam neće dopustiti rezervaciju prostora u zakonom zabranjenim zonama letenja, točnije u blizini zračnih luka. Istovremeno će vam automatski javiti koliko visoko smijete letjeti.

Pravila su da je maksimalna visina 50 ili 120 metara u zrak, ovisno o zračnom prostoru, te radijus od kontrolera od 500 metara, dok još imate vizualni kontakt sa dronom. Dopušteno je i noćno letenje dok god dron ima osvjetljenje, a po nama je zahvaljujući rasvjeti dronom još lakše kontrolirati, no naravno morate biti sigurni da polje nema višeg drveća kako dron u mraku ne bi zapeo.

 

DJI Mavic Mini Fly More Combo

DJI je bio na naslovnici svih novost kada je lansirao Mavic Mini model drona. Ono što je bilo nevjerojatno mnogima svakako je činjenica da dron sa toliko mogućnosti može težiti svega 249 grama pri polijetanju.

 

mavic mini

 

Naravno, prvo na što nam je pala pamet bila je smanjena baterija, no ispada kako ovaj dron bez problema može izdržati do pola sata u zraku. Letovi kupaca naravno biti će kraći u interesu zdravlja baterije koje će se brzo narušiti ako ćete ju tjerati ispod 15 – 20%. Dron je lagan za korištenje te se brzo možete naučiti njime upravljati i snimati vrlo atraktivne videe.

Kamera može snimati u 2,7K rezoluciji, što je malo više od QHD rezolucije i smatramo da će rezultirati dovoljno dobrim videom za 95% korisnika koji ga žele kupiti. Za fotografiranje, imate rezoluciju od 4000 x 3000 piksela. Naravno, kamera je na gimbalu koji ju stabilizira na tri osi i osigurava da video bude savršeno miran bez obzira kako vozili svoj dron i u kakvim vremenskim uvjetima.

Imajte na umu da dok po Internetu kruže testovi gdje dron leti kilometrima, većinom radi na američkom FCC standardu. Europski CE standard limitira snagu odašiljača tako da ćete početi zamjećivati gubitak signala već oko 500 metara što je naravno i zakonski maksimalna udaljenost.

A vremenski uvjeti glavna su mana ovog drona. Vrlo je lagan te se ne može oduprijeti vjetru kao neki malo veći modeli na listi. Također koristi standardne 18650 baterije koje mu daju nevjerojatno dugo vremena u zraku, no zato imaju limitiranu snagu.

Bitno je kada s njime letite da računate na smjer vjetra kako se dron ne bi morao boriti sa vjetrom dok ima malo baterije i pokušava se vratiti vama, te je iznad vode. Uz to, za maksimalni užitak letenja, svakako savjetujemo kupnju Fly More Combo paketa jer dobivate vrlo korisne dodatke, kao i ekstra baterije koje ćete svakako iskoristiti.

Kod nas se ovakav set može naći za oko 3.700 kuna.

(Stranica 1 od 5)
« Prev All Pages Next » (Stranica 1 od 5)
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Najboljih 5 dronova za pogled iz druge perspektive - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.