Huawei predstavio nove pristupačne mobitele, kao i nadolazeće prijenosnike

Huawei predstavio nove pristupačne mobitele, kao i nadolazeće prijenosnike

Mobiteli, tableti, laptopi...

Huawei je predstavio nove Huawei Y5p i Huawei Y6p mobitele za njihovu entry-level ponudu vrlo pristupačnih cijena. 

U prvoj medijskoj konferenciji nakon početka COVID-19 pandemije Huawei je hrvatskoj javnosti najavio i dolazak njihovih prijenosnih računala na naše tržište.

Laptopi

 

huawei 13 inči laptop

Prema planovima Huawei će predstaviti za početak po jedan 13, 14 i 15 inčni uređaj sa po dvije verzije. Na prezentaciji smo pogledali 13 i 15 inčne demo modele koji su imali AMD Ryzen 5 3500U procesore, 8 GB radne memorije i Vega 8 integriranu grafiku.

 

huawei 15 inči laptop

Radi se o uređajima s vrlo čvrstim metalnim kućištem i tankim obrubom ekrana. Cjenovno će se Huwaei pozicionirati u rangu od 5 do 15 tisuća kuna, no niti cijene niti točni modeli nisu detaljno predstavljeni.

Tableti

Huawei je pokazao i dva tableta, jeftiniji MediaPad T koji za vrlo pristupačnu cijenu donosi 8 inčni zaslon rezolucije 1280x800 piksela, četverojezgreni Mediatekov procesor i EMUI 10.0.1 operativni sustav.

 

huawei mediatab tablet

Dolazi sa 2 GB radne memorije i 16, odnosno 32 interne. Od softverskih stvari vrijedi izdvojiti Eye Comfort Mode koji štiti od štetne plae svjetlosti i poseban mod rada za djecu.

Drugi tablet koji se u prednarudžbama može naručiti s tipkovnicom i stylusom je MatePad Pro. Ima 10,8 inčni ekran visoke rezolucije od 2560 x 1600 piksela, čipset iz Huawei flagship telefona Kirin 990. Na naše će tržište stizati sa 6 GB radne i 128 GB interne memorije te u Wi-Fi i LTE verziji.

Mobiteli

Predstavljen je model Huawei Y5p koji će u prodaji koštati 749 kuna. Osnovni pametni telefon dolazi s plastičnim kućištem koje je straga hrapavo kako ne bi bio klizav. IPS Zaslon dijagonale 5,45 inča ima rezoluiju 1440x720 piksela. Telefon dolazi s 2 GB radne memorije i 32 GB interne, pokreće ga isti MTK procesor te također EMUI 10.1 OS.

 

Huawei predstavio nove uređaje Y serije Y5p i Y6p 1

Huawei Y5p dolazi s jednom stražnjom kamerom od 8 megapiskela te prednjom od 5. Baterija ima 3020 mAh.

 Glavni adut Y6p telefona uz cijenu od 1199 kuna je velika baterija od 5000 mAh. Telefon pokreće Mediatekov osmojezgreni čipset MT6762R u kojemu jače jezgre rade na 2,0 GHz. Uz njega je tu još 3 GB radne memorije i 64 GB internog prostora koji je proširiv do 512 GB.

 

Y6p telefon

Nastavlja se izostanak Googleovih servisa, a Huawei Y6p pokreće EMUI 10,1 operativni sustav baziran na Androidu 10. Aplikacije ćete moći nabaviti na Huawei App Gallery trgovini koja se svakog dana ažurira novim softverom.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei predstavio nove pristupačne mobitele, kao i nadolazeće prijenosnike - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.