IFA Berlin: Dva nova Yoga i jedno gaming Legion prijenosno računalo iz Lenova - 5.0 out of 5 based on 1 vote
IFA Berlin: Dva nova Yoga i jedno gaming Legion prijenosno računalo iz Lenova

IFA Berlin: Dva nova Yoga i jedno gaming Legion prijenosno računalo iz Lenova

Tanki i hardverski nabrijani

Lenovo je na IFA sajmu u Berlinu predstavio tri nova zanimljiva prijenosnika, Lenovo Yoga Slim 9i, Lenovo Yoga 9i i Lenovo Legion Slim 7i.

Yoga je kroz brojne generacije sinonim za tanke i konvertibilne prijenosnike iz Lenova, pa je isti slučaj i s dva nova predstavnika. Lenovo Yoga Slim 9i je 2-u-1 prijenosno računalo s 14 inčnim ekranom dok je Yoga 9i veći 15 inčni model. Oba uređaja dolazit će s Intelovim procesorima nove generacije koji će se uskoro predstaviti što uključuje i Intel X grafičku arhitekturu. Veći 9i model dolazi i s 10. generacijom Intel procesora sve do najjačeg Core i9 HK modela. Moguće je odabrati i dodatnu grafičku karticu NVIDIA GTX 1650 Ti s Max-Q dizajnom.

Laptopi su iznimno tanki, dolaze s aluminijskim kućištem, a kao dodatnu opciju nude presvlaku od crne kože koja se dodaje uz poseban postupak lijepljenja u 20 koraka.

Novi 14 inčni Slim 9i ima debljinu od 13,9 mm i masu od 1,26 kg. Dolazi sa 4K IPS VESA DisplayHDR™ 400 (3840 x 2160) zaslonom osjetljivim na dodir i 500 nita svjetline koje je optimizirao Dolby Vision.
Lenovo Yoga Slim 9i Front Facing body
Konvertibilni laptop ima zvučnik oko šarki koje okreću ekran oko osi, idnosno u rotating sound bar, dok obična nova Yoga ima dva prednja zvučnika, a obje verzije nose potpis Dolby Atmosa.

S 15-inčnim Yoga 9i s do 16 GB DDR4 memorije i do 2 TB PCIe SSD pohrane, dobivate i odvojeni grafički i dva Thunderbolt 3 porta za napajanje, brzi prijenos podataka i podršku za vanjski zaslon - sve zamotano u čvrsto, a lagano metalno kućište. Oba konvertibilna uređaja imaju Windows Ink i aktivnu olovku smještenu u „garaži“ koja udobno stane u vašu ruku i brzo se puni u računalu kada se ne koristi za skiciranje, crteže ili izradu bilješki.7 A ako preferirate pravu olovku u ruci, novi elastomer nib na digitalnoj olovci Yoga 9i omogućava ljepši i mekši taktilni osjećaj prilikom pisanja.

Smart Sensor touchpad vibrira kako bi se dobio osjećaj klikanja, a laptopi su opremljeni i Ultrasonic Fingerprint čitačem koji je otporan na tekućine. Lenovo Yoga 9i modeli imaju ugrađeno dvostruko punjenje i povećan kapacitet baterija od 52 do 63,5 WHr što dovodi do mogućih 20 sati rada, a tu je i brzo Rapid Charge Express punjenje.

Povežite se kroz tri potpuno funkcionalna Thunderbolt™ 4 Type-C priključka smještena s obje strane uređaja za super brze prijenose podataka i jednostavnost upotrebe bez da vam kabel smeta dok radite. Od komunikacijskih tehnologija opremljeni su Bluetooth 5.1 i Intel Wi-Fi 6 (Gig +).

Lenovo Yoga Slim 9i Front Facing body2

Gaming stroj

Predstavljen je i Lenovo Legion Slim 7i, najlakše prijenosno gaming računalo koje u kompaktnom kućištu od 15 inča donosi do desete generacije Intel Core i9 procesora i dodatna grafička kartica do najviše NVIDIA GeForce RTX 2060 s Max-Q dizajnom i podržanim ray tracingom. Manje glomazan s debljinom od 17,9mm i težinom od samo 1,86kg, uređaj ima veću mobilnost potpomognutu s 71WHr baterijom i brzim Rapid Charge Pro punjenjem. Tu je i novi sustav hlađenja Lenovo Legion Coldfront 2.0 s novim otvorima koji su strojno izbušeni iznad tipkovnice i u kombinaciji s većim brojem ispušnih lopatica ventilatora kako bi se moglo prikupiti i potisnuti više hladnog zraka s pametnijim senzorskim nizom od pet točaka koji nadzire sustav kako bi bio dva koraka ispred svake povećane potražnje za napajanjem, vaši ventilatori za hlađenje neće postajati sve glasniji.

U ponudi su razne konfiguracije, pa ima do 2TB M.2 NVMe PCIe SSD (RAID 0) prostora za pohranu6, do 32GB 3200 MHz DDR4 memorije i višestruke opcije zaslona od 15,6 inča, uključujući 4K IPS VESA DisplayHDR 400 sa 100 posto Adobe RGB-a, brzinom osvježavanja od 60 Hz i 600 nita svjetline. Ako vas zanima eSports i željeli biste postići 144 FPS-a (frames per second) pri 144Hz za manji lag na Full HD IPS zaslonu s 100% sRGB skalom boja.

Lenovo Yoga Slim 9i imat će početnu cijenu od 1899 eura, Yoga 9i 1999 Eura, dok će gaming laptop Legion slim 7i koštati 1299 eura.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

IFA Berlin: Dva nova Yoga i jedno gaming Legion prijenosno računalo iz Lenova - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.