Stigao Apple Watch Series 6, novi iPad Air ali ne i iPhone

Stigao Apple Watch Series 6, novi iPad Air ali ne i iPhone

Apple sredinom rujna tradicionalno predstavlja nove proizvode, a na Time Flies događaju američki je gigant predstavio dva nova pametna sata, iPad Air te servise Apple fitness+ i Apple One.

Najavljen je i novi mobilni operativni sustav iOS 14. Ono što je izostalo je možda i zanimljivije mnogima od noviteta, pa tako nismo vidjeli nasljednike iPhone 11 i 11 Pro pametnih telefona.

Apple Watch Series 6

Najveći novitet kod nove inačice Apple pametnog sata je senzor za praćenje zasićenosti krvi kisikom. Funkcija omogućuje mjerenje razine kisika već za 15 sekundi, a provjere se rade u određenim intervalima uključujući i nekoliko puta kroz noć.
Tu je i novi S6 procesor koji donosi energetski učinkovitiji radi do 20% brže punjenje. Novi Always-on zaslon ima dvostruko veću svjetlinu. Zanimljivo, sat neće dolaziti sa strujnim adapterom koji se kupuje zasebno ili ga već imate od prijašnjih verzija. Cijena novog sata je 399 dolara.

apple se2

Apple Watch SE i novi iPad Air

Slabiji i jeftiniji model Apple Watch SE mjeri otkucaje srca i donosi sve fitness značajke kao i jači model. SE varijanta stiže s procesorom S5 iz prošle generacije satova, nema ECG opcije niti senzor za mjerenje zasićenosti krvi kisikom. Cijena je značajno niža i iznosi 279 dolara.
Air model sada dolazi s velikim 10,9'' Liquid Retina IPS ekranom rezolucije 2360x1640 piksela. Preuzeo je i True Tone tehnologiju, a dolazi s moćnim Bionic A14 čipsetom. Tablet ima podršku za Apple pencil i Magic Keyboard dodatke.

ipad noviApple iPad Air dolazi sa stereo zvučnicima, USB-C sučeljem i 12 megapikselnom stražnjom kamerom. Početna cijena je 599 dolara za model sa 64 GB odnosno 729 dolara za LTE verziju. Opcije sa 256 GB prostora bit će skuplje.
Svoj početni model Apple iPad nadogradio je s A12 Bionic procesorom, a cijena će i dalje biti 329 dolara.
Predstavljen je Apple One, servis koji objedinjuje Apple Arcade, Music, TV i cloud pohranu u jednu uslugu po cijeni od 15 dolara.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Stigao Apple Watch Series 6, novi iPad Air ali ne i iPhone - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.