Intel reže cijene svojih najpopularnijih procesora na primamljive razine

Intel reže cijene svojih najpopularnijih procesora na primamljive razine

Iako trenutnu dominaciju na procesorskom tržištu drži AMD, pitanje je koliko korisnika uistinu može iskoristiti tolike jezgre.

Kada bi se procesori prodavali po preporučenoj cijeni, Intel i AMD vrlo su kompetitivni. No, sa novom generacijom procesora, AMD je poskupio svoju ponudu preko 20%, a limitirana proizvodnja u TSMC-ovoj tvornici dodatno diže te cijene u zrak. Uz to, prvi AMD Ryzen 5000 procesor košta preko 2.600 kuna, što znači da bi već za pošteno mid-range računalo morali odvojiti oko 8.000 - 10.000 kuna.

Intel je sa druge strane u boljoj poziciji jer sam tiska svoje procesore, a izgleda kako su im se malo olakšale muke u kojima se trenutno nalazi AMD, te imaju dovoljno procesora da snize cijene. Osim naravno u SAD-u, spuštanje cijena polako se osjeća i u Europi, te padaju od 10 do čak 22%. Pričamo naravno o 10. generaciji Intel procesora za desktop računala, a nove cijene viđene su na Poljskim stranciama.

Tako se sada primjerice i5 10600KF može naći i za 1.500 kuna, te je naš najdraži mid-range procesor koji ne samo da će vrtjeti sve moderne naslove, već osigurava vrhunske performanse i u slijedećih nekoliko godina. Jednom kada želite još performansi, jednostavno ga overclockajte.

Uz to, izgleda kako procesori sada dolaze zajedno sa jednom igrom koja je uključena u cijenu što svakako dodatno podiže vrijednost kupnje. S obzirom na nestađicu kod AMD-a koja se neće tako brzo popraviti, vjerujemo kako će Intel postati odabir broj jedan za mid-range publiku.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intel reže cijene svojih najpopularnijih procesora na primamljive razine - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.