Nvidia unatoč nestašicama grafičkih kartica ostvarila prihod od 5 milijardi dolara

Nvidia unatoč nestašicama grafičkih kartica ostvarila prihod od 5 milijardi dolara

U četvrtom kvartalu 2020. godine Nvidia je ostvarila fenomenalne prihode od 5 milijardi dolara što je za 61% više nego u istom razdoblju prošle godine.

Podsjetimo, Nvidia je predstavila nove grafičke kartice RTX 3000 serije baš na jesen i novi modeli su odmah rasprodani.
Potražnja je ogromna, a kapaciteti i dalje zaostaju za potražnjom. Osim problema s isporukom, situaciji nije pridonio i strelovit skok Bitcoina i nova manija za rudarenjem kriptovaluta.
Nvidia je od gaming segmenta prihodovala 2,5 milijarde dolara, što je za čak 67% više od 2019. godine. U isto vrijeme Nvidia podatkovni centri generirali su 1,9 milijardi.
Nvidia je predstavila i novu grafičku karticu RTX 3060 koja bi trebala biti mid-range i sa takvom cijenom od 329 dolara, no ako znamo da 3060 Ti doseže i 7000 kuna na našem tržštu, jasno je da će i nova kartica biti zamjetno skuplja od preporučene cijene.
Iako se očekuju problemi s isporukama kartica i do kraja ovog prvog kvartala 2021. godine, Nvidia očekuje povećane prihode u iznosu od 5,3 milijardi dolara. U našem novom broju časopisa Vidi za ožujak možete pročitati detaljnu recenziju Nvidia RTX 3060 Ti grafičke kartice.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nvidia unatoč nestašicama grafičkih kartica ostvarila prihod od 5 milijardi dolara - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.