Samsung predstavio svoj 2021 lineup: Od MicroLED TV-a do soundbarova - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Samsung predstavio svoj 2021 lineup: Od MicroLED TV-a do soundbarova

Samsung predstavio svoj 2021 lineup: Od MicroLED TV-a do soundbarova

Novi uređaji od Samsunga obogatiti će vaše uživanje u multimediji, bilo da tek ulazite u Samsung svijet ili tražite upgrade.

Micro LED TV

Prvi hardver koji Samsung ističe svakako su njihovi novi Micro LED televizori, koji za razliku od svih konkurentskih rješenja jedini zapravo koriste umanjene anorganske LED diode za emitiranje svijetla u boji.

 

Samsung MicroLED

Glavni problem kod ove tehnologije dugo je bio u tome kako dovoljno smanjiti anorganske LED-ice (kakve često primejrice vidite na LED trakama) da stanu u realan televizor. Prvi takav TV , "The Wall" imao je ogromne dimenzije upravo iz tog razloga. No, tehnologija postaje sve bolja, te Samsung za ovu godinu najavljuje izlazak Micro LED televizora u dijagonalama od 110" i 99". Kasnije u godini dolazi i 88" model, dok se datum izlaska za 76" verziju tek treba procijeniti.

Podsjetimo, sa anorganskom MicroLED tehnologijom više neće biti straha od trošenja koje se događa OLED zaslonima, kao ni "burn-in" efekta kod statičnog prikaza sadržaja.

 

Neo QLED TV

Dok će Micro LED televizori naravno biti u samom vrhu premium ponude, Samsung ima i nešto standardnije Neo QLED televizore koji koriste Mini LED tehnologiju (male LED-ice za pozadinsko osvjetljenje) kojom dobivaju više zona za detaljniji prikaz HDR sadržaja, kao i još impresivniju svjetlinu sadržaja. 

Samsung najavljuje i nastavak partnerstva sa Xbox Series X-om kao službeni TV partner konzole. Ovaj spoj osigurati će vam vrhunsko iskustvo gaminga zahvaljujući QLED tehnologiji u 4K rezoluciji koja je nativno podržana i na konzoli. Uz to, novi Neo QLED televizori podržavaju i 120 Hz brzinu osvježavanja za gladak gaming poput onog na modernim računalima.

 

Neo QLED 1

Samsung je implementirao i novi Game Bar pomoću kojeg lagano uz nekoliko klikova možete pristupiti najbitnijim postavkama za vrijeme gaminga. Tu je i "Super Ultrawide Gameview" koji prilagođava prikaz na TV-u kako bi se dobio doživljaj ultrawide monitora na igrama koje ga podržavaju.

Svatko sa Samsungovim mobitelom ili pametnim satom zna za Samsung Health aplikaciju. Sada je proširena i na televizore, na kojima možete dobiti dodatne savjete kod vježbanja. Oni se mogu poboljšati kupnjom dodatne kamere kojom sustav prati vaše držanje pri vježbanju, te vas ispravlja ako se nepravilno držite.

Dodatno, 4K modeli QN90A i QN85A počinju sa dijagonalom od 50", a 8K Neo QLED modeli QN800A i QN900A dolaze sa dijagonalama od 65", 75" i 85".

 

Zanimljivi alternativni načini gledanja multimedije

Svima onima koji traže kinematografsko iskustvo u vlastitom domu zanimanje će izazvati i najnoviji The Premiere - prvi trostruki laserski projektor u industriji s 4K rezolucijom, čiji se minimalistički dizajn lako uklapa u svaki prostor.

 

Image The Premiere

Isto tako, na događaju su prikazini i The Terrace televizori za korištenje na otvorenom s optimiziranim prikazom, zvukom i značajkama za vanjske uvjete. The Terrace je dizajniran s otpornošću na vremenske uvjete, što potvrđuje IP55 certifikat za zaštitu od vode i prašine, a sam televizor se jednostavno instalira i lako povezuje s mrežom. The Terrace je dostupan u dimenzijama 55 i 65 inča, a novi model Full Sun od 75 inča bit će dostupan na ljeto 2021.

 

Tu su i monitori

Na događaju je također prikazan i najnoviji Samsung Smart Monitor kao uređaj koji spaja najbolje karakteristike računalnih monitora i televizora. Smart Monitor lako se spaja Wi-Fi mrežom, Bluetoothom, Wireless DeXom i Apple AirPlayom 2, omogućujući korisnicima rad bez potrebe za povezivanjem s računalom.

 

odyssey g9

Samsung također proširuje Quantum MiniLED zaslone i to vrhunskim gejming značajkama poput zakrivljenosti zaslona od 1000R, te HDR podrške. Novi Odyssey G9 računalni monitor pridružuje se cjelovitoj liniji zakrivljenih i ravnih Samsung Odyssey gejming monitora.

Samsung je demonstrirao i 75-inčnu Interactive Display Flip digitalnu ploču na kojoj je moguće pisati i crtati. Interactive Display Flip nudi povezujuće značajke za hibridni rad i učenje koji uz optimiziranu 4K kvalitetu slike i lako čitljive vizualne elemente pruža sve što je potrebno za kreativan rad, zajedničke sastanke i dijeljenje sadržaja.

Na ovoj digitalnoj ploči može istovremeno sudjelovati 20 korisnika, pri čemu se lako sinkroniziraju i svi njihovi preostali uređaji poput pametnog telefona. Uz najnoviju verziju od 75 inča, Samsung Interactive Display Flip digitalna ploča dostupna je i varijantama od 55, 65 i 85 inča.

 

Novi Soundbar

Za potpuno, duboko i bogato zvučno iskustvo u omiljenim sadržajima, Q950A može se pohvaliti prvim industrijskim zvukom od čak 11.1.4 kanala koji dovodi korisnika u središte radnje, a nova značajka Bass Boost pruža još bolju dubinu zvuka u samo nekoliko dodira.

 

HW 950A

Za one koji puštaju glazbu sa svojih mobilnih uređaja, korisnici sada imaju na raspolaganju i Tap Sound mogućnost za još lakše povezivanje. Q950A radi s više glasovnih pomoćnika, uključujući Amazon Alexa i Bixby, što olakšava preuzimanje potpune kontrole nad zvučnim iskustvom.

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Samsung predstavio svoj 2021 lineup: Od MicroLED TV-a do soundbarova - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.