TSMC nastavlja borbu sa sušom na Tajvanu

TSMC nastavlja borbu sa sušom na Tajvanu

Tajvan u posljednje vrijeme muči suša, te imaju velike probleme sa vodom pa tamošnja vlada smanjuje i dostupnost vode tvornicama.

TSMC je najveći svjetski proizvođač čipova, pogotovo kada pričamo o naprednim proizvodnim procesima i tiskanja EUW tehnologijom. S obzirom da kompanija ima 17 funckionalnih tvornica od kojih je većina na samom otoku, imaju veliku potrebu za vodom kako bi funkcionirale.

Suša, smanjena dobavljivost ključnih materijala te limitirana dostupnost električne energije svakodnevna su realnost s kojom se TSMC mora boriti, a rezultati su i te kako osjetno pošto autoindustrija ima velike probleme sa nabavom čipova za auto računala, što limitira i njihovu proizvodnju autiju. 

AMD je isto alocirao dobar dio proizvodnje na čipove za kovu generaciju konzola s obzirom da radi SoC za XBox i Playstation konzole. Tako je i dostupnost novih grafičkih kartica i procesora limitirana, što naravno vidimo direktno po cijenama. 

Zadnja vijest nagovještava moguće rješenje za probleme s vodom, te TSMC dobiva vodu koju iz tla upumpavaju gradilišta, obvezan postupak za osiguravanje sigurne gradnje na otoku. 

Mi se nadamo uspješnom rješenju situacije kako cijene gotovo svog hardvera ne bi doslovno eksplodirale u nadolazećim mjesecima.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

TSMC nastavlja borbu sa sušom na Tajvanu - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.