Novi Samsung Odyssey G9 mogao bi biti prvi sa VESA HDR2000 standardom

Novi Samsung Odyssey G9 mogao bi biti prvi sa VESA HDR2000 standardom

VESA DisplayHDR 2000 standard još niti ne postoji, no reklamne slike koje su procurile u vezi sa novim monitorom jasno ga naglašavaju.

Samsung Odyssey G9 svojevrsni je flagship gaming monitor u Samsungovoj ponudi. Riječ je o ogromnom ultraširokom monitoru dijagonale od 49" i rezolucije od 5120 x 1440 piksela (kao dva QHD monitora).

Unatoč impresivnim specifikacijama to znači da grafička i dalje ima duplo manje piksela za prikazati od 4K monitora, što omogućuje modernim karticama visoke brzine osvježavanja. Panel navodno ostaje kao i do sada od VA tehnologije koja sama po sebi nudi visok 3000:1 kontrast kao i superiornu svjetlinu, a slabiji kutovi gledanja riješeni su sa zakrivljenošću od 1000R na koju smo se rlo brzo navikli na testu trenutnog Odyssey G9 modela.

 

Samsung Odyssey G9 2021 1

Novost kod još nenajavljenog modela svakako je brzina osvježavanja od 240 Hz kao i novo MiniLED pozadinsko osvjetljenje. MiniLED, kao i što ime ukazuje, koristi puno veći broj manjih LED-ica za pozadinsko osvjetljenje, nudeći višu ukupnu svjetlinu kao i bolju zrnatost za HDR sa lokalnim prigušivanjem svjetline.

Točnije, prema slikama koje su procurile, Samsung će imati čak 2048 zona prigušivanja svjetline kao i kontrast od 4000:1 što će sav HDR sadržaj učiniti time atraktivnijim. Uz sve to, kako smo spomenuli, čeka nas i novi VESA HDR2000 standard sa svjetlinom od max 2000 nitsa (trenutni najviši standard je VESA HDR 1400) za HDR prikaz na limitiranoj površini zaslona.

 

Samsung G9 2021 MiniLED 740x735

Cijene i datum izlaska još nisu poznati, no vjerojatno izlazi sredinom ove godine sa sličnom cijenom kao i prošla verzija.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi Samsung Odyssey G9 mogao bi biti prvi sa VESA HDR2000 standardom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.