Novi LTPO OLED zasloni mogli bi krenuti u masovnu proizvodnju za iPhone 13

Novi LTPO OLED zasloni mogli bi krenuti u masovnu proizvodnju za iPhone 13

O LTPO AMOLED zaslonima priča se već neko vrijeme, a OnePlus 9 mobiteli već dolaze sa ovom najnovijom tehnologijom.

Nakon OnePlusa i Samsunga, slijedeći flagship mobiteli sa najnovijom LTPO OLED tehnologijom svakako bi mogli biti iPhonei i to već u nadolazećoj verziji 13. LTPO nova je tehnologija za koju se vjeruje da će s vremenom zamijeniti LTPS koji se trenutno koristi. 

Riječ je o specifičnom materijalu koji se koristi kao jedan od slojeva OLED tehnologije, a nova LTPO verzija ima glavnu prednost u tome da omogućuje vrlo brzo mijenjanje frekvencije osvježavanja, od modernih 120 Hz, sve do samo 1 Hz. Ova specifikacija osigurava fluidne pokrete kod scrollanja i unutar sustava, no dok gledate statičnu sliku može se spustiti na 1 Hz, ili pak na 30 Hz ako gledate video i tako uštedjeti energiju na radu procesora i drugih komponenti.

Izlaskom tehnologije na iPhone mobitele svakako se može garantirati i adaptacija kod drugih brendova te brže prisvajanje nove tehnologije na tržištu. Imajmo na umu da je za sada jedini proizvođač ovakvih zaslona Samsung.

Novi iPhone modeli očekuju se krajem ove godine, a osim novih LTPO zaslona sa 120 Hz fluidnim zaslonom, očekuje nas i novi A15 Bionic čipset kao i navodno poboljšane kamere.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi LTPO OLED zasloni mogli bi krenuti u masovnu proizvodnju za iPhone 13 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.