DJI Mavic Air 2S uskoro na tržištu sa impresivnim upgradeom

DJI Mavic Air 2S uskoro na tržištu sa impresivnim upgradeom

DJI konstantno izbacuje dronove na tržište, a solidan broj namijenjen je i komercijalnim korisnicima. Air 2S predstavlja novi video standard.

Ako pričamo o dronovima, DJI je definitivno lider u području komercijalnih, ali i profesionalnih dronova. Fokusirani su i na razvoj pametnih načina letenja, a njihova konekcija drona i upravljača svakako ih je podigla nad konkurencijom.

Mavic Air 2 bio je svojevrsna revolucija kao best buy dron s obzirom na cijenu i sve mogućnosti zajedno sa poprilično dobrim mogućnostima videa. Air 2 ima dijagonalu senzora od pola inča. Ova specifikacija je bitna jer veličina senzora značajno utječe na kvalitetu snimanja kada pričamo o izazovnijim scenama kada nemate idealno osvjetljenje.

Mavic Air 2S upravo na tom području donosi značajni upgrade s obzirom da dolazi sa velikom kamerom i senzorom dijagonale punog inča. Senzori ove veličine koriste se i u mirrorless fotoaparatima i kamera te su svojevrsni standard za snimanje. 

Rezolucija je smanjena na 20 megapiksela, što će smanjiti rezoluciju fotografija, no sustav zato može brže očitati senzor, a individualni pikseli su veći ako bi večernji i noćni videi bili još impresivniji. Kada pričamo o videima, ostaje opcija snimanja 4K 60 fps-a, a dodano je i 5,4K @ 30 fps snimanje za još veću rezoluciju videa od 5472 x 3078 piksela.

Kako je riječ o specifičnom upgradeu, ostatak specifikacija ostaje više manje jednak sa oko 30 minuta letenja na jednoj bateriji kao i let na udaljenost do 12 kilometara u idealnim uvjetima sa vizualnim kontaktom i bez WiFi smetnji. Ova specifikacija ne vrijedi za EU verziju drona gdje zakonom ima oslabljenu snagu odašiljača, kao i do sada, no i dalje možete letjeti na velike udaljenosti kada bi zakon to dopuštao.

Cijena Fly More combo paketa trebala bi biti oko 1.300 USD-a, što bi prema našim procjenama trebalo biti negdje oko 10.000 kuna za combo.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

DJI Mavic Air 2S uskoro na tržištu sa impresivnim upgradeom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.