Google navodno u mobilni svijet dovodi vlastiti SoC baziran na ARM-u

Google navodno u mobilni svijet dovodi vlastiti SoC baziran na ARM-u

O novom Googleovom SoC-u priča se već neko vrijeme, no sa sve bližim dolaskom novog Pixela 6, imamo i više informacija.

Pod nazivom Whitechapel, SoC je namijenjen novim Pixel telefonima, a prema leakovima izgleda kako se performanse neće moći mjeriti sa flagship ponudom od provjerenih ARM igrača koji dolaze sa novim vlastitim rješenjima već krajem godine. 

Izgleda kako je SoC proizveden u suradnji sa Samsungom, te će se proizvoditi na njihovom 5 nm proizvodnom procesu. Performanse se procjenjuju na one poput Snapdragona 870 što je i dalje impresivno za veliku većinu korisnika. Izgleda da će Google koristiti i AI algoritme i strojno učenje za ubrzanje performansi, te se naravno nadamo novom skoku kakav su uspjeli dobiti sa snimanjem fotografija prije nekoliko godina.

Čipset standardno koristi dvije Cortex A78 jezgre za visoke performanse, dvije malo sporije Cortex A76 jezgre kao i tri sporije i efikasnije Cortex A55 jezgre za pozadinske zadatke. Od grafičke strane, očekuje se Mali-G78 kakav se trenutno koristi u Samsungovim flagship mobitelima.

Nadolazeći Pixel 6 i 6 Pro navodno će koristiti i tvrde OLED panele za dodano spuštanje cijene, no zato će rubovi mobitela vjerojatno biti nešto deblji.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Google navodno u mobilni svijet dovodi vlastiti SoC baziran na ARM-u - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.