TSMC razmatra gradnju tvornice u Njemačkoj

TSMC razmatra gradnju tvornice u Njemačkoj

Globalna nestašica čipova pokrenula je veliki val ulaganja, a najveći svjetski proizvođač TSMC razmatra gradnju prve tvornice u Njemačkoj.

Na godišnjoj sjednici dioničara, CEO tajvanskog proizvođača poluvodiča i čipova Mark Liu rekao je da se ocjenjuje sljedeći korak moguće gradnje tvornice na području Europe. Kako proizvodnja čipova ne bi ostala samo na Tajvanu, budući da to predstavlja geostrateški problem, TSMC je već počeo gradnju  tvornice za proizvodnju 5 nm čipova u Arizoni koja bi prve čipove trebala isporučiti 2024. Tvornice izuzetno bitnih wafera grade se po principu partnerstva u kojemu TSMC daje dio ulaganja, dio isporučuju partneri, a sve uz pomoć države. U slučaju tvornice u Arizoni, Tajvanci su dobili vjetar u leđa od Vlade SAD-a, a sada se razmatraju mogućnosti za Europu kojoj isto nasušno nedostaje čipova.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

TSMC razmatra gradnju tvornice u Njemačkoj - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.