Exynos 2200 bit će zamjetno jači od prethodnika, a fokus je na GPU kojeg Samsung razvija s AMD-om

Exynos 2200 bit će zamjetno jači od prethodnika, a fokus je na GPU kojeg Samsung razvija s AMD-om

Samsung razvija Exynos 2200 čipset kod kojeg surađuje s AMD-om čiju će RDNA2 arhitekturu koristiti za grafičku komponentu.

Ova AMD arhitektura koristi se u najnovijoj generaciji gaming konzola PlayStationu 5 i Xbox Series. Ono što je upitno za performanse novih Exynos čipseta, je kako će se ovaj spoj nositi s dosta ograničenim TDP-om mobilnih čipova.

Van su iscurile prve performanse novog Samsungovog čipseta koje pokazuju više od 30% bolje performanse pri maksimalnom opterećenju, a dugotrajne performanse su bolje i do 20%. Treba napomenuti kako su testovi odrađeni na testnom hardveru, pa će biti zanimljivo vidjeti taj odnos u pravim uređajima. Ono što se očekuje od Exynosa 2200 su bolje performanse od trenutačno najjačeg Snapdragona 888, ali i Qualcomm uskoro izlazi sa nasljednikom 898 i svojom Adreno grafikom.
Ono što bi mogla biti prednost Samsungove suradnje s AMD-om je podrška za Ray Tracing tehnologiju, čime bi osim u sirovim performansama ovaj čipset dodatno dobio na atraktivnosti za gaming publiku.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Exynos 2200 bit će zamjetno jači od prethodnika, a fokus je na GPU kojeg Samsung razvija s AMD-om - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.