Novi benchmark Intelovog nadolazećeg ARC Alchemist GPU-a procurio na web

Novi benchmark Intelovog nadolazećeg ARC Alchemist GPU-a procurio na web

Već je dobro poznato da Intel izbacuje svoje prve grafičke kartice kroz nekoliko mjeseci, a leakovi performansi već ih smještaju u trenutnu ponudu AMD-a i Nvidije.

Intelov ARC Alchemist u startu će navodno doći u tri varijante, dvije snažne te jedna entry-level više namijenjena laptopima. Top model njihove Xe-HPG arhitekture imati će 512 EU jedinica sa ukupno 4096 jezgri sa očekivanom frekvencijom do 2,1 GHz. Očekuje se i 16 GB GDDR6 memorije na 256-bitnoj sabirnici. 

Zadnji benchmark u kojem se spominje ova konfiguracija dolazi od SiSoftware Sandra testa koji rezultate stavlja malo iznad RTX 3070 Ti performansi u "GPU ES Performansama" sa 9017 bodova, dok primjerice RX 6800 ovdje dobiva 10607 bodova. Jedan benchmark ne prikazuje cijelu priču pa je tako trenutna procjena da će performanse biti oko RTX 3070 modela što je svakako impresivno za prvu generaciju grafičkih kartica.

Intelova ponuda također će imati svoju verziju Tensor jezgri za AI optimizaciju performansi kao i RayTracing jezgre za prikazivanje najmodernijih grafičkih postavki. Dok se performanse kartice polagano kristaliziraju, kao i činjenica da će trošiti do 300 W energije, točna cijena kao ni datum izlaska još nisu dostupni, no Intel najavljuje solidnu količinu kartica u suradnji s brojnim partnerima već u startu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Novi benchmark Intelovog nadolazećeg ARC Alchemist GPU-a procurio na web - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.