Cijena nije bitna: EVGA RTX 3090 Ti Kingpin dolazi sa hibridnim hladnjakom

Cijena nije bitna: EVGA RTX 3090 Ti Kingpin dolazi sa hibridnim hladnjakom

Vrh ponude EVGA grafičkih kartica dolazi sa Kingpin potpisom, nadimkom poznatog overclockera koji za njih radi in-house.

Upravo je on objavio nove slike nadolazeće RTX 3090 Ti grafičke kartice koja u EVGA verziji dolazi sa hibridnim hladnjakom što naravno znači i impresivnu potrošnju energije za izvlačenje maksimuma koji ovaj čip može ponuditi. Ne isključuje se niti preko 1.000 W TDP sa dva 12-pinska konektora za napajanje, no taj dio još nije objavljen.

Kartica ima osvježen dizajn plastičnog pokrivača samog hladnjaka, no generalni dizajn jednak je njihovoj 3090 Kingpin verziji sa jednim ventilatorom na samoj kartici koji će direktno hladiti bakreni radijator komponenti na kartici, dok će glavni dijelovi kartice poput samog čipa kao i VRM modula imati direktno vodeno hlađenje. 

 

EVGA GeForce RTX 3090 Ti KINGPIN Graphics Card 2

Vodeno hlađenje sastoji se od duljih tuba za laganu instalaciju te čak 360 mm radijatora sa tri ventilatora kako bi kartica optimalno radila pod velikim opterećenjem bez previše buke. Kartica dolazi sa tri BIOS-a, ovisno o željenom načinu rada, a podržan je i PROBEIT za testiranje ekstremnijih overclockova. 

Osim RGB detalja, rub kartice koji klasično vidite pogledom u kućište ima malen OLED zaslon koji se može i zakrenuti, u slučaju da karticu instalirate vertikalno. Nova kartica ima ažuriran raspored komponenti na samom PCB-u tako da postojeći hladnjaci za custom loop neće biti kompatibilni, već će vjerojatno trebati nabaviti nove.

 

EVGA GeForce RTX 3090 Ti KINGPIN Graphics Card 1

RTX 3090 TI još čeka službeno lansiranje pa se ne očekuje prije ožujka/travnja, a dostupnost i cijena u trenutnom svijetu nemogući su za predvidjeti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Cijena nije bitna: EVGA RTX 3090 Ti Kingpin dolazi sa hibridnim hladnjakom - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.