RTX 3050 lansirana bez puno nade za popravljanjem cijena tržišta

RTX 3050 lansirana bez puno nade za popravljanjem cijena tržišta

AMD i NVidia sada su oboje lansirali svoje entry-level grafičke kartice i prvi dojmovi manje su nego idealni, a kao i za sve ostalo najveći nedostatak su cijena i dobavljivost.

Nova RTX 3050 predstavlja entry-level RTX iskustvo kojem će i FullHD monitori biti izazov na modernim naslovima. Originalno se trebala prodavati za 250 USD po komadu što je već u startu duplo više od prošlog 1650 modela, no naravno ni ova cijena nije dugo zadržana. Već u startu se za nju tražilo oko 350' USD, a nakon jednog dana više ih nema u prodaji s obzirom na niske količine dostupne za lansiranje.

Drugim riječima, nismo sigurni za one koji su ih ugrabili jesu li imali sreće ili ponovno preplatili proizvod. Nova RTX 3050 tako ne uspijeva dostići performanse 2060 modela koji se prodavao za oko 350 USD koliko se traži za novu RTX 3050. S druge strane, Nvidia barem nije toliko limitirala karticu kao AMD sa svojom RX 6500 XT koja ne može poslužiti klao upgrade, već ju morate povezati sa novim PCIe 4.0 kompatibilnim računalom da dobijete njene pune performanse.

 

Snimka_zaslona_17.png

Nvidijina RTX 3050 dolazi sa 8 GB GDDR6 radne memorije, 2560 CUDA jezgri te ima oko 9 TFLOPS-a snage. Dok je to duplo više od GTX 1650 modela, cijena je također duplo veća. Kartica koristi sve Nvidijine moderne tehnologije tako da niste zaključani s te strane, no solidne FullHD performanse možete očekivati samo u eSports naslovima.

Za sada je karticu jedino moguće dograbiti preko kineskih preprodavača, po cijeni od 689 USD.

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

RTX 3050 lansirana bez puno nade za popravljanjem cijena tržišta - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.