Nadolazeći refresh grafičkih kartica od AMD-a donosi upitan boost u performansama

Nadolazeći refresh grafičkih kartica od AMD-a donosi upitan boost u performansama

Dok su refresh kartice od AMD-a najavljene te se o njima nezna puno, nekoliko leakova pomaže nam u procjeni.

Nadamo se da AMD neće ponovno refreshati kartice u stilu RX 400, R500 te na kraju RX 600 kartica, već je ovo samo mala stepenica do nove generacije grafičkih kartica sa boljim performansama i naravno (nadamo se) prihvatljivijom cijenom.

No, za sada izgleda da će AMD primjerice svoju RX 6600 XT osvježiti sa RX 6650 XT modelom, a imamo i prve leakove o tehničkom upgradeu koji možemo očekivati.

Za početak, smatra se kako AMD neće mijenjati sam čip koji se koristi u kartici tako da ostaje Navi 23 s 2048 SP-a i 32 ray acceleratora kao i 32 MB Infinity Cache-a. 

Ono što bi se trebalo promijeniti prema leakovima je radni takt sa top brzinom od 2635 MHz koja će naravno ovisiti i o radnim temperaturama, a malo je viša od originalne brzine. Drugi detalj koji bi mogao ubrzati karticu bilo bi korištenje brže radne memorije s originalnih 16 Gb/s na 17,5 - 18 GB/s.

Ubrzanje radnih taktova imati će limitiran boost u performansama, no dosta toga za sada su teorije iako sumnjamo da su daleko od istine s obzirom da je AMD zasigurno više gokusiran na potpuno novu seriju 7000 za koju ćemo ipak još morati čekati.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nadolazeći refresh grafičkih kartica od AMD-a donosi upitan boost u performansama - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.