EU sve agresivnije gura standardizaciju USB-C konektora na još više uređaja

EU sve agresivnije gura standardizaciju USB-C konektora na još više uređaja

Danas gotovo svi novi uređaji već koriste USB-C utor za povezivanje i punjenje, no i dalje se tu nađu kojekakvi proizvođači koji se opiru modernizaciji, a EU razmišlja potaknuti ih da se uključe u moderan svijet standardizacijom.

Dok razumijemo negativne strane standardizacije koja umanjuje priliku za nova kreativna rješenja, do sada se USB-C pokazao najboljim konektorom koji može podržati brzo punjenje kao i ogromnu brzinu prijenosa podataka, a sve to u izdržljivom dizajnu.

Ponovno kao i kod utora, punjenje uređaja također se svelo na nekoliko osnovnih tehnologija (Power Delivery i QuickCharge) sa nekim dodatnim tehnologijama koje dosežu punejnja i do 150 W bez problema. Konačna ideja je da sve uređaje možete puniti jednim punjačem i jednim kablom, a da se svi uvijek pune maksimalnom brzinom bilo punjača ili uređaja. Tehnologija postoji te je samo stvar proizvođača da ju implementiraju.

Originalan prijedlog fokusirao se na mobitele i tablete, no sada je izglasano da se na listu dodaju i drugi uređaji poput laptopoa, kamera i drugih uređaja s baterijama. Novi prijedlog izbjegli su uređaji koji generalno nisu dovoljno veliki za USB-C utor poput pametnih satova. 

Slijedeći na redu su wireless punjači te izgleda kako će se i oni pokušati standardizirati kako bi svi uređaji imali minimalan standard rada.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

EU sve agresivnije gura standardizaciju USB-C konektora na još više uređaja - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.