Sve brži tajming na novonajavljenim DDR5 modulima

Sve brži tajming na novonajavljenim DDR5 modulima

Izlaskom prvih DDR5 modula, mnogi su bili iznenađeni vrlo velikom primarnom i sekundarnom latencijom. Polako se i taj dio specifikacija stavlja pod kontrolu.

Prvi DDR5 moduli su pokazali i kako overclockanje frekvencije nudi manje benefita u performansama od smanjenja latencije. Izgleda kako su ponovno "early adopteri" izvukli deblji kraj jer bi uskoro na tržište trebali izaći moduli sa pristojnom frekvencijom i vrlo niskom latencijom, barem za DDR5 standard. 

Naime, kod performansi radne memorije, latencija i frekvencija zajedno određuju ukupne performanse, kako kod brzine pristupa podacima tako i kod količine prenesenog sadržaja. Ono što su prve RAM pločice imale su primarne latencije od 70+ što je značajan skok u usporedbi s naprednom DDR4 memorijom.

G.Skill je sada prestavio DDR5-5600 RAM memoriju s CL28-34-34-89 specifikacijom, što je za 400 MHz brža memorija sa istom latencijom kao dosadašnja ponuda. Po tome vidimo da se novi standard naglo razvija kod modula za entuzijaste, te smatramo kako ćemo viđati vrlo impresivne module u narednih godinu dvije. Ovi moduli spadaju u Extreme-Low-Latency kategoriju već iz tvornice, dok mnogi korisnici imaju dosta sreće s overclockanjem značajno sporijih modula na ovakve performanse, no ovdje puno toga ovisi i o sreći dobivenih čipova unutar modula. 

Konkretno, G.Skill ovaj modul očekuje već u lipnju na svjetskim tržištima pod svojim Trident Z5, Trident Z5 RGB i Ripjaws S5 brandovima i to u 16 x2 i 32 x2 verzijama.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Sve brži tajming na novonajavljenim DDR5 modulima - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.