HONOR na IFA 2022 keynoteu predstavio N seriju uređaja i nova softverska rješenja

HONOR na IFA 2022 keynoteu predstavio N seriju uređaja i nova softverska rješenja

Uz predstavljanje novog Honor 70 mobitela, direktor Honora George Zhao iznio je i ciljeve tvrtke koja se fokusira na otvorenost i suradnju sa softverske strane.

IFA 2022 u Berlinu veliki je događaj s obzirom da predstavlja buđenje raznih tehnoloških kompanija nakon nekoliko godina zastoja. Upravo je zato idealna prilika da se tvrtke ponovno fokusiraju na bitne ciljeve koje žele postići u naredno vrijeme, a Honor je ovom prilikom iznio svoje planove i ideje u skorije vrijeme te pokazao rezultate dosadašnjeg rada sa zajednicom korisnika.

Velika točka prezentacija svakkao se odnosila na prihvaćanju otvorenih standarada za komunikaciju te javnom pozivu developerima da pogledaju što sve Honor ekosustav nudi i kako bi mu se mogli priključiti sa svojim softverskim aplikacijama i rješenjima pomoću njihove Developers Service Platforme. 

 

Honor 7

Ovdje je velika pažnja okrenuta i na novopredstavljeni MagicOS 7.0, nadogradnja koja se priprema za četvrto tromjesečje ove godine te će vrijediti za novopredstavljene uređaje kao i komaptibilne starije modele. Donosi bolju povezanost između različitih uređaja s ovim sustavom, a odnosi se na Android, PC i IoT platforme. Korištenje više kompatibilnih uređaja omogućivati će njihovo jednostavno upravljanje jednim setom periferije, prebacivanje podataka između njih kao i proširivanje zaslona između primjerice laptopa i tableta.

 

Honor 1

Povezivanje računala s mobitelom danas omogućuje puno jednostavniji rad, a Honor za to koristi svoj Phone Link sustav. Kako bi ga donio u Europu, službeno je u partnerstvu sa Microsoftom te će na Windows platformi moći upravljati mobitelom, slati poruke i upućivati pozive.

 

Novi HONOR 70

Glavno predstavljanje svakako je bio novi HONOR 70 mobitel koji izlazi i na naše tržište s atraktivnom cijenom kao i specifikacijama. Dolazi sa OLED zaslonom dijagonale 6,67" koji bi trebao dobro sjesti velikoj većini korisnika. Uz vrlo tanke rubove zaslona koji su i zakrivljeni dobiva premium izgled sprijeda, dok straga imate opciju dvije matirane suptilnije boje, ili nešto sjajniju svijetlu boju s dijamantnim uzorkom.

 

Honor 4

Zaslon ima rezoluciju 1080 x 2400 piksela te brzinu osvježavanja od 120 Hz. Podrzava HDR sadržaj sa 1B boja, a cijeli sustav pokreće Snapdragon 778G+ koji ima jednu Kryo Prime jezgru, tri Kryo Gold i četiri Kryo silver jezgre ovisno koliko thredova je potrebno i kojom brzinom se zadatak treba izvršiti. Ovaj sustav osigurava odlične performanse u gamingu kao i ostalim aplikacijama, a 6 nm proizvodni proces osigurava i nisku potrošnju baterije.

 

Honor 3

Bateriju od 4.800 mAh možete brzo puniti s do 66 W snage, punjačem koji dobivate uz mobitel, a Honor ističe punu bateriju u svega 45 minuta punejnja. Od internih specifikacija svakao bismo spomenuli 8 GB RAM memorije te odabir između 128 i 256 GB pohrane.

 

Honor 2

Za kraj nam ostaju još kamere. Glavna kamera će privući najviše pažnje s obzirom da koristi novi Sonyjev senzor, IMX800. Riječ je o 1/1.49" senzoru koji svojom veličinom nadilazi brojne flagshipe na tržištu što mu daje prednost u slikama sa izazovnim osvjetljenjem. Dolazi sa 54 megapiksela, a povezivanjem četiri susjedna piksela (binning) dobije se jedan s boljom svjetlosnom osjetljivođću za noćno snimanje i slikanje.

Druga kamera je ultraširokokutna s 50 MP senzorom koji će danju ponuditi vrlo detaljne slike u tom modu rada, dok noću ponovno spaja susjedne piksele za bolju vidljivost. Selfie kamera ima 32 MP te podržava HDR i FullHD snimanje. Treći senzor od 2 MP služi za računanje dubine kako bi se dobio što bolji Bokeh efekt.

 

Honor 9

No, nije samo u kamerama cijela fora jer se Honor potrudio donijeti brojne popularne softverske trikove za zanimljivije snimke, a tu je i novi Solo Cut kojim za vrijeme snimanja odaberete željenu osobu te će mobitel nju odvojeno pratiti snimajući vertikalni video i prateći njeno kretanje na sceni, čak i ako na kratko nestane iz kadra.

 

Honor Pad 8

Predstavljen je i novi tablet s velikim 12-inčnim IPS zaslonom i 2K rezolucijom dizajniranim za uživanje u multimediji. Ima čak osam zvučnika za dobivanje stereo zvuka tako da osim odličnog doživljaja ne morate paziti kako ga držite.

 

Honor 6

Sa svega 520 grama težine i metalnim kućištem, lagano se koristi, a ima i solidne multitasking mogućnosti jer može istovremno pokrenuti više prozora u raznim načinima prikaza. Ne zaboravimo i da se može povezati s mobitelom ili računalom jednom kada MagicOS 7 bude dostupan.

Dolazi u dvije verzije, s 4 ili 6 GB RAM memroije i 128 GB pohrane, te mu se cijena vrti od 329 do 349 eura, no neće biti dostupan na domaćem tržištu.

 

Honor MagicBook 14

Ovaj laptop modernog dizajna sa 3:2 zaslonom iznimno je tanak i prenosiv za office korisnike, a može doći i sa grafičkom karticom ako poželite zaigrati ili vam treba za napredniju obradu podataka. Ima dijagonalu od 14 inča sa 2.1K rezolucijom, a zaslon je zaštićen Corning Gorilla Glass staklom kako bi se izbjeglo grebanje. 

 

Honor 5

Performanse mu daje Intel Alder Lake procesor i5-12500H visokih performansi, a opcionalno dolazi i sa Nvidia RTX 2050 grafičkom karticom. Ima do 16 GB radne memorije, a velika baterija i štedljiv način rada nude trajanje na jednom punjenju do 17 sati. 

Ovaj laptop također može dijeliti podatke s već predstavljenim mobitelom i tabletom kao i spajati se s mobitelom jednom kada MagicOS 7 bude dostupan.

 

Honor 10

Kao ni tablet, ovaj laptop službeno se neće naći na našem tržištu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

HONOR na IFA 2022 keynoteu predstavio N seriju uređaja i nova softverska rješenja - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.