Cijene AMD grafičkih kartica serije 6000 nastavljaju padati

Cijene AMD grafičkih kartica serije 6000 nastavljaju padati

Krah kripto-kopanja vratio je polako cijene grafičkih kartica na početne vrijednosti pa je i slaganje novog kompa sada skoro pa isplativo.

Dok cijene novih sustava od Intela i AMD-a ponovno zahtijevaju sve višu cijenu za budget buildove, grafičke kartice su ponovno postale atraktivan komad hardvera za kupnju. Od svih je trenutno na ciljnihu buildera AMD-ov flagship, RX 6900 XT.

Ova kartica mjeri se sa NVidijinom RTX 3080 te su po performansama podjednake s tu i tamo pobjedom na AMD-ovoj strani, ovisno o naslovu. Istovremeno je cijena AMD-ove kartice niža od Intelove ponude, a taj trend bi se mogao nastaviti kako se približavamo izlasku nove generacije grafičkih kartica ove godine.

Trenutne kartice svakako se isplati uzeti u obzir pogotovo jer će nova generacija vjerojatno narasti i s cijenom, a na kraju dana se sve svodi na omjer fps-a i novca koji potrošite.

Tako se vani RX 6900 XT već može naći za ispod 800 USD. Kod nas će cijena uvijek biti nešto viša, no trend pada će se osjetiti i kod nas što je velik plus za one koji upgradeaju postojeće buildove ili slažu nešto posve novo.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Cijene AMD grafičkih kartica serije 6000 nastavljaju padati - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.