Honor pokupio brojne nagrade na ovogodišnjem MWC-u

Honor pokupio brojne nagrade na ovogodišnjem MWC-u

Već smo spomenuli nove mobitele koje je Honor predstavio na MWC-u 2023. Priča se nastavlja jer su sada već preuzeli i nekoliko nagrada za njihov novi flagship.

Nagrađene kamere

Honor je predstavio tri nova mobitel na MWC-u: Magic5 Lite, Magic5 Pro i preklopni Magic Vs. Dok će kod nas biti dostupan samo Magic5 Lite, njihov flagship model Magic5 Pro skuplja nagrade.

 

Magic5_Pro_Camera_DXO.jpeg

Dvije značajne ocjene dolaze od DxOMark testiranja, kompanije koja se originalno bavila testiranjem profesionalnih objektiva za fotoaparate, a već nekoliko godina testiraju i mobitele, vrlo detaljnim testovima koji se na kraju ocjenjuju, a koje smo i mi tu i tamo spominjali kroz godine.

Nećemo nikada zaboraviti šok koji je odzvonio svijetom recenzija kada su mobitelu prvi puta dali ocjenu iznad 100, što su obrazložili konstantnim napredovanjem tehnologije.

 

HONOR_MWC_2023_Press_Release__kopija.jpg

Honor ih je tako impresionirao sa sustavom kamera na njihovom novom Magic5 Pro mobitelu koji koristi 50 megapikselnu glavnu kameru s velikim 1/1,12" senzorom, a ostale kamere također koriste senzore od 50 megapiksela te je riječ o ultraširokoj sa senzorom dijagonale 1/2,5" i na kraju periskopskim telefoto objektivom koji koristi 3,5x zoom za odličan prikaz portretnih fotografija. Selfie kamera od 12 megapiksela ima također adekvatan senzor s dodatnim TOF 3D senzorom.

DxOMark im je za sustav kamera dao 152 boda, a ocjena uključuje rad samih glavnih kamera, bokeh efekta, zoom mogućnosti, kvalitete snimanja videa te na kraju se boduje i prikaz onoga što kamera vidi prije nego okinete fotografiju u usporedbi s onim kako završna slika ispadne.

 

Tu je i zaslon

Zaslon je također proglašen najboljim u ukupnom bodovanju s 151 bodom.

 

Magic5_Pro_Display_DXO.jpeg

Kod zaslona gledala se čitljivost (bitan faktor kod OLED zaslona), prikaz brzog micanja na zaslonu, vjernost i preciznost boja, responzivnost touchscreena na korisnika, prikaz video sadržaja, te na kraju razni artefakti poput treperenja zaslona ili neuobičajenih refleksija. Zaslon na novom Magic5 Pro je dobio iznimno dobre rezultate u pojedinim dijelovima testa, no najbolji je kada se sve specifikacije uzmu u obzir.

Riječ je o 6,81" LTPO OLED zaslonu koji je zakrivljen na svim rubovima. HDR prikaz omogućuje svjetlinu do 1800 nita, svjetlinu na suncu od 800 nita, a automatski se prilagođava za standardni prikaz u mračnijim okruženjima s fokusom na točnost prikaza boja. 

 

HONOR_MWC2023_awards.jpg

Na samom MWC-u, novi Honor Magic5 Pro pobrao je i 18 nagrada od strane raznih medija što svakako uzdiže očekivanja i hype oko novog mobitela, ako se nađe i u našoj regiji. Do tada ćemo se zabavljati njegovom povoljnijom Lite verzijom koja bi se i kod nas uskoro trebala naći na policama dućana.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Honor pokupio brojne nagrade na ovogodišnjem MWC-u - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.