Intel bi mogao predstaviti high-end Core i9-14900KS procesor u ožujku

Intel bi mogao predstaviti high-end Core i9-14900KS procesor u ožujku

Postoji mnogo tračeva i glasina o procesoru Intel Core i9-14900KS koje kruže tehnološkim krugovima; sada te iste glasine možda potvrđuju da ćemo dobiti datum lansiranja, i to puno prije nego što biste pomislili.

Prema glasini koju je prenio portal VideoCardz, Intel Core i9-14900KS trebao bi se pojaviti 14. ožujka 2024. godine; to slijedi nakon brojnih curenja informacija o procesoru koji se šalje distributerima i entuzijastima koji se bave overclockingom. Očekuje se da će Core i9-14900KS biti manje nadogradnja u odnosu na Intel Core i9-14900K, s 24 jezgre i 32 niti temeljene na konfiguracijama 8 P-Core i 16 E-Core, te s povećanom brzinom takta od 6.2 GHz na dvije jezgre.

Prethodne verzije procesora na platformi LGA-1700, koja uključuje seriju Core 13. generacije, postupno će biti povučene jer će Intel preći na platformu LGA-1851. Može se pretpostaviti da će ovaj procesor imati maloprodajnu cijenu od 739 dolara (677,92 eura) na američkom tržištu, s obzirom na to da su prošle dvije verzije imale istu cijenu.

 

Ovako rano predstavljanje možda nije dobra stvar

Već su razmatrane neke točke o troškovima sve te brzine i performansi za Intel Core i9-14900KS, i važno je ponoviti da će trošak biti potrošnja energije.

Prema ranijem curenju informacija, rečeno je da će procesor trošiti 410W energije, što je ogromna količina, pogotovo ako se uzme u obzir da se očekuje postizanje pojačane brzine takta od 6.2GHz koristeći samo dvije jezgre umjesto svih osam.

Što se tiče snage ovog čipa, čudno je što se navodna predbilježba događa tako brzo. Postoji vrlo malo pripreme za ovaj procesor, što je dvostruko važno jer stvaranje uzbuđenja oko proizvoda ima smisla za generiranje poslovanja, a ovaj procesor trebao bi biti zamjena za čipove 13. generacije.

Da budemo pošteni, koliko god uvjerljive bile ove pretpostavke, to su ipak samo obrazovane spekulacije. Dakle, dok ne dobijemo službene izjave ili obavijesti od same tvrtke Intel, nijednu od ovih glasina i izvješća ne treba uzeti zdravo za gotovo. 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Intel bi mogao predstaviti high-end Core i9-14900KS procesor u ožujku - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.