DLNA tehnologija donosi jednostavnu kućnu mrežu za korisnikove medijske podatke - 5.0 out of 5 based on 1 vote
DLNA tehnologija donosi jednostavnu kućnu mrežu za korisnikove medijske podatke

DLNA tehnologija donosi jednostavnu kućnu mrežu za korisnikove medijske podatke

Mnogi korisnici imaju velike količine slika, videa i MP3 glazbenih datoteka koji se nalaze na, tko zna, kojem tvrdom disku ili CD-u i DVD-u.

S DLNA tehnologijom tako korisnik može pristupiti datotekama iz svih prostorija, bez obzira na to gdje se uređaji nalazili. Pritom korisnik koristi svoju već postojeću računalnu kućnu mrežu. Uređaji s DLNA certifikatom omogućuju jednostavnost u digitalnom kućnom sustavu za zabavu, bez kompliciranih mrežnih instalacija, bez računala i neovisno o tome gdje se uređaji nalaze u kući ili stanu.

Svaki korisnik koji kod kuće ima WLAN ruter za pristup internetu, automatski ima i funkcionalnu DLNA kućnu mrežu. Može odmah povezati DLNA uređaje s tom mrežom i pristupiti svojoj medijateci iz svih prostorija – bez dodatnog softvera, konfiguriranja i bez računala. Korisnici koji imaju Playstation u tom slučaju već posjeduju DLNA uređaj za reprodukciju.

Inno man seal Preporuka

U DLNA tehnologiji razlikuju se serveri (uređaji koji daju podatke na raspolaganje) i klijenti (uređaji za reprodukciju). Serveri stavljaju na raspolaganje medijske datoteke postojećim klijentima, čime se korisniku daje pristup datotekama danonoćno, bez uključivanja računala. Ukoliko korisnik ima jedan uređaj koji odašilje (npr. pametni telefon s odgovarajućom aplikacijom) i jedan koji prima (npr. PLAYSTATION 3 ili 4), time već ispunjava pretpostavke za funkcionirajuću DLNA mrežu. Prijenos podataka ide preko njegove kućne mreže. Također nije važno koristi li mrežni kabel, WLAN ili mrežu preko utičnice (powerline), te nije potrebno na kućnoj mreži ništa konfigurirati.

Filmovi i videoisječci mogu se sada gledati direktno s izvora u drugim prostorijama. Tako se može pristupiti, primjerice, datotekama s mrežnog tvrdog diska u podrumu ili radnoj sobi i gledati ih na televizoru u dnevnoj sobi. I to na najjednostavniji način preko vašeg daljinskog upravljača od televizora, bez uključivanja stolnog ili prijenosnog računala.

dlna4

Koliko god velika kolekcija MP3 glazbe bila i na koliko god memorijskih mjesta se ona nalazila – s iPhone Touch-om korisnik bira, zahvaljujući odgovarajućoj DLNA aplikaciji, željenu glazbu i prenosi glazbene datoteke na reproduktor. U svako doba ima cjeloviti pregled nad svojom glazbenom kolekcijom koju može sortirati prema nazivu albuma, nazivu pjesme ili izvođaču – bez obzira na kojem se memorijskom mjestu datoteke nalaze.

Popis DLNA proizvoda možete naći na ovoj Conradovoj stranici.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

DLNA tehnologija donosi jednostavnu kućnu mrežu za korisnikove medijske podatke - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.