Nastavak NBA sezone u zatvorenom balonu Disneylanda i uz Oura pametne prstenove za detekciju COVID-19

Nastavak NBA sezone u zatvorenom balonu Disneylanda i uz Oura pametne prstenove za detekciju COVID-19

Nastavak NBA sezone planiran je za kraj srpnja, a odvijat će se po dosada neviđenom scenariju u kojem bi zanimljivu ulogu mogao odigrati i pametni gadget.

U potpunoj izolaciji na velikom prostoru Disneylanda u Orlandu smjestit će se 22 momčadi zajedno s pratećim osobljem. Uz nekoliko dvorana, unutar zatvorenog balona nalaze se golf tereni, hoteli za smještaj i niz luksuznih opcija kako bi se olakšao život u zabavnom parku koji može igrače od obitelji odvojiti i do dva i pol mjeseca uđu li u finale.

Ono što je zanimljivo s tehnološke strane, uz NBA 2K igraonice jest da postoji opcija nošenja pametnog Oura prstena koji prema jednoj izvedenoj studiji vrlo uspješno detektira simptome COVID-19 bolesti rano. Kombinacija podataka koje prikuplja prsten poput temperature, pulsa, ritma spavanja i upisivanja bilješki u popratnu aplikaciju na istraživanju West Virgina Rockefeller Neuroscience instituta pokazala je detekciju bolesti i u 90% slučajeva. Prstenovi i aplikacija korišteni su za ranu detekciju kod medicinskog osoblja, a sada postoje planovi da bi ovaj gadget mogle nositi i NBA zvijezde. Da li će Lebron James i James Harden nositi Oura prsten, odlučit će sindikat igrača od kojeg se još čeka i finalna potvrda da sezona može krenuti. Prsten preko aplikacije može i javiti ako se igrači preblizu druže, a medicinsko osoblje neće moći prići igračima osim ako indikatori na aplikaciji ne pokažu opasnost od COVID-19 zaraze.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Nastavak NBA sezone u zatvorenom balonu Disneylanda i uz Oura pametne prstenove za detekciju COVID-19 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.