Alcatel 1SE - 5.0 out of 5 based on 2 votes
Alcatel 1SE

Alcatel 1SE

Pouzdani telefon za odlikaša

Od tehnologija ne možemo pobjeći i kad-tad djetetu trebamo nabaviti prvi mobitel. Idealan izbor za školarca može biti pristupačni telefon s ispoliranim softverom i dobrim hardverskim mogućnostima.

Pametni telefoni su svemogući uređaji koji nam služe za komunikaciju, zabavu i za posao. U međusobno povezanom svijetu, smartphone je nešto s čim se u određenoj dobi upoznaju i djeca. Kada roditelji odluče da je vrijeme za prvi telefon, najbolja odluka je ne ići odmah na skupocjeni uređaj.

 

Alcatel 1SEJakarta Power Gray Special

To naravno ne znači da ćete za prvi telefon ili nagradu za svog školarca odabrati uređaj koji nema osnovne mogućnosti. Na tržištu, srećom, postoje telefoni poput Alcatela 1SE, koji uz iznimno povoljnu cijenu nude sve što se od startnog modela može očekivati.

 

 Može li igre?

Alcatel 1SE dolazi s osmojezgrenim MediaTekovim MT6762D procesorom i PowerVR GE8320 grafičkim čipom. Uz to telefon ima 4 GB radne memorije, a sve to bilo nam je dovoljno za ugodno igranje. Uz klasik trkaću igru Asphalt 9, isprobali smo osobne favorite, platformer Ninja Arashi 2 i Ski Jumping. Na telefonu možete pokrenuti i Brawl Stars te druge popularne igre.

 

20210216 144006

Ono što treba naglasiti je da telefon dolazi s velikom baterijom od 4000 mAh, koja će osigurati da i uz napredno korištenje i nešto igranja bez problema progurate cijeli dan, a uz umjereno korištenje i do dva dana.

 

Nije prevelik

Osim solidnih hardverskih karakteristika, Alcatel 1SE dolazi sa 6,22 inčnim zaslonom i nešto je manji od sada standardnih ogromnih pametnih telefona. Uz manje gabarite i masu od 165 grama ima jako dobru ergonomiju. S prednje strane je prekriven staklom, a njegov ekran ima HD rezoluciju koja će isto doprinijeti duljem trajanju baterije i boljim performansama u igrama. Kućište je plastično i ne trebate se bojati da će se lako razbiti uslijed pada.

Telefon pokreće Android 10 bez pretjeranih dodataka proizvođača, a nativno Android iskustvo idealno je za početnu kategoriju telefona.

 

Slikanje i dijeljenje

 

1SE 51922

 S prednje strane nalazi se selfie kamera od 5 MP koja ima široki kut, pa bez problema više osoba može stati na sebić sliku. Sa stražnje stane nalazi se 13 MP širokokutna kamera, 5 MP ultra širokokutna i 2 MP makro kamera za snimanje detalja. Alcatel 1SE video može snimati u FullHD rezoluciji. Kvaliteta kamera je dobra i školarci se mogu upoznati s različitim mogućnostima te dijeliti s prijateljima svoje uratke.

Ukupno, radi se o vrlo pristupačnom modelu koji ima sve potrebno za prvi početni telefon. Uz dugo trajanje baterije, moguće je na njemu se igrati i snimati solidne slike i videe za dijeljenje s ekipom.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Alcatel 1SE - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.