A1 Gigabitni Internet - najbrži kućni internet

A1 Gigabitni Internet - najbrži kućni internet

Kućanstva su pretrpana uređajima spojenima na Internet, pa je korisnicima važno da dok su okruženi tabletima, mobitelima, računalima, konzolama i pametnim televizorima, u svakom trenutku imaju optimalnu brzinu podatkovnog prometa kako bi igrali igre, streamali Netflix ili jednostavno surfali.

U svijetu postoji 5,35 milijardi internetskih korisnika, a broj uređaja koji mogu pristupiti mreži je višestruko veći. Ta se globalna slika prelijeva i u naše domove, pa nije neobično da istovremeno u kućanstvu na WiFi pokušava pristupiti desetak uređaja. Podatkovni promet istovremeno trebaju pametni telefoni, tableti, PlayStation, pametni televizor i računalo, pa se bez kvalitetnog pristupa teško mogu svi zadovoljiti.

Najbrža mjera prema korisnicima

Da bi se ostvario kvalitetan pristup podatkovnom prometu, najbolja opcija je optički Internet, a neovisna aplikacija Opensignal omogućuje upravo korisnicima da mjere brzine preuzimanja i slanja podataka te stabilnost mreža. Posljednje takvo istraživanje pokazalo je da su korisnici izmjerili da je A1 fiksna mreža najbolja u Hrvatskoj i to u četiri ključna pokazatelja koja definiraju korisničko iskustvo.

glass-fiber-8247503_1920-copy-vidi-337-a1-native-lideri-mobilnosti.jpg

Prema mjerenjima na Opensignalu, A1 kućni Internet pokazao je najveću pouzdanost odnosno stabilnost, brzinu preuzimanja i maksimalnu brzinu preuzimanja te brzinu slanja podataka.

S takvom infrastrukturom koja na najvećoj gigabitnoj fiksnoj mreži u Hrvatskoj omogućuje brzinu od 2 Gbps, svi će kućni uređaji dobiti dovoljno bandwitha za gledanje Netflixa, YouTubea i druge aktivnosti. Takvu brzinu moguće je ostvariti uz premium opremu koju čine WiFi 6 router i mesh uređaji, a njih na korisničkoj lokaciji instaliraju tehničari A1 Hrvatske. Ideja je postaviti sustav tako da je svaki kut doma pokriven kvalitetnim WiFi signalom.

Netflix na tri mjeseca

Više od 800 tisuća kućanstava u Hrvatskoj ima dostupan A1 gigabitni Internet, za što je ovaj telekom u prošloj godini investirao gotovo 204 milijuna eura, što je najviše od kada posluje u Hrvatskoj. Osim što se izgradilo 140 tisuća optičkih priključaka diljem zemlje, postignuta je i 92% pokrivenost populacije 5G mrežom.

Planovi su da se iduće godine omogući gigabitni optički priključak za 70% hrvatskih kućanstava, odnosno njih čak milijun! Osim Opensignala, i neovisno mjerenje nPerf potvrdilo je da je A1 Hrvatska predvodnik u performansama fiksne mreže u kategorijama brzine preuzimanja i slanja te latenciji.

pexels-cottonbro-studio-4009402-2-vidi-337-a1-native-lideri-mobilnosti.jpg

Inače svi novi i postojeći korisnici mobilnih tarifa Savršena+ i Apsolutna te Internet paketa Mega NET i Giga NET A1 na poklon dobivaju Netflixov Osnovni paket u trajanju od tri mjeseca. Time je A1 Hrvatska prvi domaći telekom koji u ponudi ima opciju ovog globalnog streaming leadera. Dodatno, ukoliko korisnici spoje usluge u Mozaik, moguće je uštedjeti do 16 eura po računu za ukupno povezane četiri usluge.

U konačnici, brzi optički Internet je okosnica modernog doma u kojemu svakim danom sve više uređaja treba konekciju, a veliki bandwith omogućuje svim spojenim korisnicima da istovremeno bez zastoja i prekida uživaju u svim sadržajima.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

A1 Gigabitni Internet - najbrži kućni internet - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.