Garmin Lily 2

Garmin Lily 2

Moderno klasičan

Odabrali smo najbolji poklon koji spaja atraktivan dizajn i funkcionalnost u jedno suptilno pakiranje.

Današnje tržište pametnih satova svakako vrvi brojnim ponudama, no rekli bismo da je tržište iz ranog doba „Divljeg zapada“ odlučilo koji brendovi nude najbolje za traženu cijenu, te ih uzdiglo i omogućilo da razviju uistinu impresivne uređaje dostupne na današnjem tržištu. Ako danas poželite atraktivan pametan sat, ponuda je vrlo raznolika jer su različite modele specijalizirali kao sportske ili pak lifestyle uređaje, no zahvaljujući gotovo univerzalnom softveru, lakom zamjenom remena možete koristiti isti sat za sve funkcije. Glavna razlika je uglavnom u njihovoj masi gdje će vam teži satovi vjerojatno smetati za vrijeme trčanja, dok su sportski dizajnirani s time na umu te koriste manje premium metala i time štede na masi.

 

Garmin-Lily-2-4-2.jpg

Jedinstven dizajn: pozadine na temelju boje fizički je dio sata preko kojeg se prikazuje ostali sadržaj

 

Garmin-Lily-2-1-6.jpg

Sport: i rekreacija dobro su zastupljeni, a sat bez problema prati vaše vježbe, zajedno s informacijama koje dobiva iz mobitela

 

Također se veliki fokus stavlja na preglednost, pa su i sami zasloni sve veći i veći te danas dominiraju dizajnom pametnih satova, no to je jednostavno nešto što kupci traže. Dok je sat s preko 50 mm promjera svakako cilj nekome s velikim zapešćem, ako želite nešto manje za žensku ruku, izbor pametnih satova će naglo pasti na vrlo malen broj, pogotovo ako ste u potrazi za stiliziranim uređajem.

Tako nas je potraga odvela do takozvanih hibridnih satova, koji koriste klasičan dizajn sata sa suptilnim malenim zaslonima koji nude osnovne informacije i mogu se povezati s mobitelom za dodatne informacije koje su prikupili. Dok je ovaj pristup svakako omogućio stiliziranim manjim satovima da se natječu, sustavi na koje smo navikli i koji standardno nude apsolutno more informacija uvijek su nam na prvom mjestu.

Srećom, počelo se pričati o osvježenom satu od Garmina koji je imao svoj prvi nastup prije nekoliko godina. Riječ je o Garmin Lily liniji, a sada se na tržištu pojavila druga generacija ovih satova. Radi se o vrlo malenim satovima, pogotovo kada govorimo o pametnim satovima, koji povezuju dizajn i funkcionalnost u vrlo zanimljiv paket s kojim će se lako nositi ljubitelji stila i rekreacije.

 

Screenshot_102320_Connect.jpg

Sport u startu: Odmah nakon povezivanja mobitela sa satom, aplikacija će vas pitati koje vježbe su vam omiljene i kojima želite imati brzi pristup

 

Screenshot-Connect.jpg

Garmin Lily 2 classic: osim specifičnih boja i drugačijih remena nudi Garmin Pay beskontaktno plaćanje

 

Screenshot_20240522_163652_Connect.jpg

Garmin Connect aplikacija: pravo je more informacija o vašim performansama i tjelesnom stanju, a možete napredak pratiti kroz vrijeme

 

Garmin Lily 2 tako donosi sat promjera 35 milimetara sa standardnim remenom veličine 14 mm. Ovaj detalj je zapravo poveća novost jer se originalan sat koristio jedinstvenom kopčom i time limitirao izbor, no korištenjem standardnih kopči, sada možete uistinu personalizirati sat svojim preferencijama kao i situaciji u kojoj ga koristite, bilo da je riječ o poslu, izlasku ili vježbanju.

Moramo spomenuti da Lily 2 dolazi u dvije verzije: običnoj i Classic verziji. Dok generalno nude iste mogućnosti, Classic verzija dodatno podržava i Garmin Pay funkcionalnost, a ukupno je na tržištu šest verzija ovog sata. Dva standardna dolaze u metalik-ljubičastoj i krem-zlatnoj boji te imaju silikonske remene, idealne za rekreativke. Zatim slijede dva Lily 2 Classic modela u krem-zlatnoj i srebrnoj izvedbi koji dolaze s tkanim remenima ugodnim za većinu situacija, u komplementarnim bojama samih satova.

Na kraju, dva skuplja Classic sata dolaze s kožnim remenima, ponovno u krem-zlatnoj boji te tamno brončanom dizajnu s purpurnim detaljima, kao malo tamnija izvedba u seriji.

 

garmin-lilz.jpg

Klasičan dizajn: Atraktivan metalni dizajn dolazi u različitim bojama, a standardni 14 mm remeni omogućuju velik izbor stilova

 

Same boje u ovoj seriji bitne su kod izbora radi implementacije koju Garmin koristi, jer svaki sat ima jedinstven dizajn lica sata koji je fiksan i ne može se promijeniti, a stvara atraktivnu pozadinu zaslonu te se ističe kada ne gledate u sat jer kada se zaslon ugasi, dizajn ostaje vidljiv. Svakako pogledajte koji će vam se najviše dopasti prije kupnje.

 

Sportska strana sata

Drugi dio sata sastoji se od Garminovog prepoznatljivog sustava, poboljšanog u usporedbi s originalnim Lily satom koji koristi Garminov Elevate v4 senzor na dnu sata za precizna mjerenja velikog broja statistika, od otkucaja srca i zasićenosti krvi kisikom, do praćenja spavanja, disanja, stresa, ženskog zdravlja i drugih detalja za dobivanje ukupne zdravstvene slike svakog dana kada ga nosite, što uključuje i praćenje nezgoda pri čemu sat može nazvati vaš kontakt za nuždu s informacijama o vašoj lokaciji.

Ovdje je i lista solidnog broja sportova i rekreacija koje sat može pratiti, što sada uključuje i „Dance Fitness“ s različitim plesovima gdje će pratiti vaš rad srca i tempo, a možete zabilježiti i različite pjesme s vremenom plesanja. Sve to se šalje na mobitel, a sama Garmin Connect aplikacija pravo je more informacija o svakoj minuti nošenja sata, tako da osim generalnih informacija možete pratiti i sportove, te svoj napredak kroz vrijeme s podacima poput VO2Max i drugih naprednih informacija s priloženim grafovima i kalendarima sa spremljenim informacijama o svim vježbama.

Na kraju, preostaje nam samo spomenuti da monokromatski zaslon pali samo piksele kojima prikazuje informacije, a sat nema gumbe, već se sve odvija putem touchscreena, gdje je dno svojevrsni odvojeni gumb s taktilnim odazivom za izlaženje iz opcija ili buđenje sata. Sat inače radi samo kada podignete ruku da u njega pogledate, a danas je ta funkcija dovedena po nama do savršenstva. Sat ima dovoljno svjetline za rad u svim svjetlosnim uvjetima, te (ovisno o vašem korištenju) generalno može trajati do pet dana na jednom punjenju, što ga čini idealnim za korisnike koji ne žele sat svaki dan stavljati na punjač.

 

Garmin-Lily-2-2.jpg

Garmin Elevate v4:  moderan je senzor u Garminovoj ponudi, a koristi se i kvačica s pinovima za punjenje

 

 

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Garmin Lily 2 - VidiLAB - QR Code Friendly

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.