Huawei Pura 70 Ultra - Uspješno uzbrdo - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Huawei Pura 70 Ultra - Uspješno uzbrdo

Huawei Pura 70 Ultra - Uspješno uzbrdo

Godinama pišemo o statusu Huaweija na svjetskom tržištu i vjerujemo da su kupci danas uglavnom dobro informirani kod kupnje Huawei mobitela. Ipak, došlo je do određenih promjena.

Iako Pura 70 Ultra i dalje nema unaprijed instalirane Google servise, nekolicinu aplikacija poput Netflixa, YouTubea ili Google Chromea i Photosa možete nabaviti direktno preko AppGallery trgovine. Korisnici će moći osposobiti gotovo sve aplikacije iz Googleove ponude, pa čak i Android Auto. Jedino još nismo pronašli rješenje za pristup Google Walletu.

Van toga, rad na mobitelu u potpunosti je isti kao i kod drugih Android sustava, s nekim zanimljivim softverskim implementacijama. Ultra model nove Pura linije predstavlja vrh njihove ponude te smatramo da ćete biti zadovoljni ponudom, a tu se našao i brzi punjač te stilizirana maskica koja prati boje i dizajn uređaja.

 

huawei-pura-70-ultra-za-native-1-vidi-340-za-vidilab-potpis-1.jpg

Crveni prsten označuje dio pomičnog objektiva glavne kamere koji se sklapa dok nije u uporabi

 

Kućište mobitela zadržava, po nama vrlo atraktivan, zakrivljen dizajn rubova koji lako sjeda u ruku. Naš model dolazi u zelenoj izvedbi s blago zlatnom bojom aluminijskog obruba koji ima polirani dizajn u stilu „pilule“. Njegovo zakretanje nastavlja se s obje strane uređaja i na svim rubovima, pa tako sprijeda imamo staklo čije su sve četiri strane i rubovi zakrivljeni prema okviru.

Prednje staklo nosi Kunlun Glass potpis te je otporno na grebanje, no dodatno dobivate i tvornički zalijepljenu zaštitu stakla. Mobitel ima veliki 6,8” zaslon užeg dizajna kako bi se lako držao u ruci. Rezolucija mu iznosi 2.844 x 1.260 piksela i dobivate odličnu oštrinu kod gledanja svog sadržaja, a tehnologija koju koristi je LTPO OLED koji štedi energiju, a kada je potrebno, može zasvijetliti maksimalnom snagom do 2.500 nitsa u automatskom načinu rada, pa ni danje svjetlo nije problem za korištenje mobitela. Podržava HDR reprodukciju te ima 120 Hz brzinu osvježavanja.

 

Huawei-Pura-70-Ultra-6-za-native-1-vidi-340-za-vidilab-potpis-2.jpg

Glavni senzor osim pomičnog objektiva ima i varijabilni otvor blende kojim se regulira razina svjetla na senzoru i samim time intenzitet bokeh efekta

 

Pri vrhu zaslona nalazi se malen izrez za selfie kameru, a iznad nje, gotovo nevidljiv, je i izrez za sekundarni zvučnik koji nudi stereo reprodukciju multimedije. Na dnu mobitela nalazi se uobičajeni USB-C utor, a oko njega imamo glavni mikrofon, utor za dvije MicroSIM kartice te, naravno, glavni zvučnik. Okrenemo li sada mobitel, straga imamo već spomenutu maslinasto zelenu boju, a pozadina je napravljena od eko-kože, pa vrlo dobro leži u ruci te sprječava klizanje. Osim imitacije kože, otisnut je i uzorak koji predstavlja Pura liniju.

Očit detalj, koji je sada već teško zvati detaljem, svakako je „otok“ za kamere koji ima impresivnu debljinu u odnosu na ostatak mobitela. Dizajniran je u nekoliko „stepenica“, pa je njegova stvarna veličina malo zamaskirana, no kada ga stavite na stol, ističe se nad ostalim mobitelima. Imamo tri kamere, ogromnu glavnu te pomoćnu ultraširoku, kao i 3,5x zoom telefoto periskopsku kameru.

 

Huawei-Pura-70-Ultra-7-za-native-1-vidi-340-za-vidilab-potpis-3.jpg

Dual SIM sustav kod nas je u širokom korištenju, a pored njega imamo i brzi USB-C konektor koji podržava do 100 W punjenje

 

Glavna kamera ima toliko velik senzor da se dodatno objektiv pomiče van kućišta za vrijeme slikanja, jer jednostavno sve ne stane u kompaktan dizajn. Na kraju, imamo i maskicu koja dolazi s mobitelom te štiti stražnju stranu, no kamere će i dalje biti izbočene van. Sve u svemu, mobitel je impresivno kompaktan s obzirom na fotografski hardver.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.