Patriot Viper VPN100 512 GB

Patriot Viper VPN100 512 GB

Mainstream Best Buy

Prihvatljiva cijena i dojmljive performanse, uz atraktivan i efikasan aluminijski hladnjak, čine ovaj Patriotov NVMe SSD jednim od najisplativijih mainstream NVMe diskova koje trenutno možete pronaći na tržištu.

Patriotova serija NVMe SSD-ova VPN100 jako je dobar primjer odlično osmišljenog PCIe 3.0 x4 SSD-a koji je vrlo konkurentan na tržištu, kako svojim performansama, tako i relativno pristupačnom cijenom. Patriot je s ovom serijom diskova uspio ponuditi vrlo popularno rješenje koje se svojim performansama smjestilo u sam vrh dostupnih PCIe 3.0 diskova, a pritom je omjer cijene po gigabajtu dostupnog prostora vrlo povoljan.

 

Viper VPN100 512 GB 1

Unutar serije VPN100, Patriot nudi SSD-ove kapaciteta od 256 GB do 2 TB, tako da su ovi diskovi doista namijenjeni širokom krugu potencijalnih kupaca. Već je na prvi pogled jasno vidljivo da je Patriot pazio na vizualnu prezentaciju samog proizvoda, pa je pakiranje jedno od atraktivnijih koje smo vidjeli kod modernih SSD-ova. Osim toga, svi modeli iz ove serije VPN100 dolaze s vrlo masivnim i kvalitetnim crnim aluminijskih hladnjakom, tako da izgledaju vrlo atraktivno.

 

Viper VPN100 512 GB ISPRAVLJENA 1

Ostali smo dobrano iznenađeni jer je ovdje riječ o prilično visokom i masivnom komadu metala, tako da, što se tiče zagrijavanja, tu nema nikakvih problema i temperatura ovog diska nikada ne prelazi 60 °C, čak niti prilikom dugotrajnog opterećenja. Ovo znači da ćete ga moći bez brige instalirati u bilo koji dostupni M.2 utor, čak i kod nešto starijih matičnih ploča, ali nije pogodan za ugradnju u prijenosna računala.

 

Viper VPN100 512 GB 3

Pogledamo li ukupne performanse ovog 512-gigabajtnog diska iz Patriotove serije VPN100, dolazimo do zaključka da spada među najbrže 512 GB diskove na našem testu, zajedno s SX8200 Pro od ADATA-e i Kingstonovim KC2500. U odnosu na Kingstonov disk, cjenovno je znatno pristupačniji i nudi nešto veći formatirani kapacitet, a u odnosu na SX8200 Pro pak dolazi s konkretnim aluminijskim hladnjakom.

 

Viper VPN100 512 GB 4

Smatramo da će ovaj Patriotov disk biti jako dobar odabir ako imate oko 600-tinjak kuna za potrošiti na novi NVMe SSD. Posebno bi se dobro mogao snaći u ulozi glavnog diska na koji ćete instalirati željeni OS. U lošije strane ovog diska možemo ubrojiti „samo“ trogodišnje jamstvo (konkurencija daje i do 5 godina), nešto sporije kopiranje velikih datoteka i razočaravajući popratni softver.

VELIKI USPOREDNI TEST M.2 PCIE NVME SSD-OVA

M.2 SSD: Totalno ubrzanje

Moderna gaming ili profesionalna računala danas se više ne mogu zamisliti bez iznimno brzih SSD-ova. Najnovija generacija NVMe SSD-ova koristi PCIe 4.0 sučelje za prijenos podataka i postiže do sada nezabilježene performanse. Provjerili smo što se trenutno nudi na tržištu NVMe SSD-ova, isplati li se doista kupiti najbrže PCIe 4.0 diskove te koliko je najnoviji pad cijena NVMe diskove velikog kapaciteta približio širem krugu korisnika.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Patriot Viper VPN100 512 GB

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Patriot Viper VPN100 512 GB - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.