Apple Watch - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Gumena narukvica Vrlo je ugodna na ruci, ali tijekom vrućih dana ili treninga možete očekivati pojavu znoja

Apple Watch

Sat koji osjeća pritisak prsta

Dobili smo još jedan gadget koji svakodnevno moramo puniti. Što još donosi Appleov sat?

Appleu sigurno nije bilo lako doći na tržište s nečim što već postoji i što glavni konkurent već nekoliko godina nudi, a to je pametni sat. Osim toga, Apple je dugo vremena odgađao predstavljanje svojeg prvog pametnog sata tako da su se zaista morali potruditi i ponuditi nešto novo i drugačije svojim vjernim korisnicima kako bi opravdali kasni(ji) dolazak na tržište odnosno na naše ruke.

Ponudili su ipak neke bitne novitete kakve do sada nismo imali prilike vidjeti na ekranima osjetljivima na dodir. Jedan od noviteta je svakako sposobnost ekrana da osjeti jakost našeg pritiska, a što se koristi u različitim situacijama. Na primjer, mijenjamo li izgled sata na početnom ekranu jačim pritiskom ćemo ući u podizbornik s različitim dizajnima, jači pritisak otvara podizbornik u porukama, glazbi i kalendaru.

Nadalje, s desne strane sata kojeg smo testirali u Sport ediciji nalazi se i klasična kruna kojom se krećemo kroz razne izbornike. Sviđa nam se ova kruna jer baš asocira na ručne satove koje inače nazivamo samo satovima. Ispod nje se nalazi dodatna tipka kojom se ulazi u dodatne izbornike kao što su fitness senzori, senzor broja otkucaja srca, favoriti za pozivanje...

 Apple Watch 20

 Tko zove Na satu će pisati tko vas u tom trenutku zove, ali isto tako preko Appleovog sata se možete i javiti na poziv

 

Telefoniranje sa satom

Upravo nam je pozivanje bio jedan od najkorištenijih featuresa - javljali smo se na pozive u svim situacijama, ne samo u uredu i možemo zaključiti kako je telefoniranje ugodno i vrlo praktično. S druge strane su nas dosta dobro čuli. Zgodno je izveden glavni izbornik s razbacanim ikonama aplikacija koje se s krunom mogu povećavati kako biste dohvatili neku od njih. Siri je prisutna, a pokreće se dužim pritiskom na krunu ili izgovorom Hey Siri. S marketa se mogu preuzeti mnoge aplikacije prilagođene radu na satu, iako mnoge ipak nisu podržane, a imamo ih na iPhoneu.

Sat je ugodan na ruci, gumirana narukvica je vrlo “soft” tako da nam nimalo nije smetao dodatak. S druge strane, smetalo nas je što smo ga svaki dan morali puniti jer baterija na kraju dana pokaže 20-30% kapaciteta. Prednost je što se za punjenje koristi indukcijski princip tako da smo aluminijsko kućište sata samo postavili na punjač i sve bi se obavilo bežično. To znači da sa sobom na put morate nositi dva punjača, kako biste i iPhone mogli napuniti, a bez kojeg ovaj sat nema smisla jer se sve informacije povlače s telefona. Na iPhoneu se postave postavke što se tiče prikaza informacija, aplikacija, a i karta navigacije se povlači s telefona jer sat nema GPS senzor. Poželite li upravljati kamerom svojeg iPhonea, i to je moguće sa sata obaviti ukoliko želite snimiti grupnu fotografiju sa svojim telefonom.

 Apple Watch 5

Aplikacije Podržan je velik broj aplikacija, poput Instagrama tako da se odmah može i lajkati fotka. Podsjetnik je odličan

 

Apple je Watch napravio u tri različite izvedbe koje se razlikuju drastično prema cijeni i materijalu izrade. Testirani Watch Sport je početni model, s tim da smo mi imali skuplju verziju zbog širine narukvice od 42 mm, slijedi Watch s izradom kućišta od nehrđajućeg čelika te Watch Edition čija su izrada i cijena nedostižni za prosječni džep.

Zaključujemo kako Watch kao trenutno najprodavaniji pametni sat na svijetu predstavlja skupu investiciju koja se u korisničkom smislu baš pretjerano ne isplati jer nema nekih velikih benefita (ne radi samostalno, slaba baterija), ali s druge strane dolazi kao zanimljiv gadget, ukoliko vam pametni telefon nije dovoljan. Na ovom linku možete pogledati i našu video recenziju.

Više informacija

  • Model: Apple Watch
  • Ukupna ocjena: 4,0
  • Performanse: 4
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 4
  • Proizvođač: Apple
  • Operativni sustav: WatchOS
  • Procesor: Apple S1
  • Memorija: 8 GB
  • Ekran: 1,32’’, Force Touch OLED 272 x 340 px
  • Komunikacija: Wi-Fi 802.11b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Debljina i masa: 42 x 33 x 10 mm / 40 g
  • Ostalo: Senzor broja otkucaja srca, pedometar, telefoniranje
  • Plus: Izrada, opcija telefoniranje, Force Touch ekran
  • Minus: Cijena
  • Ustupitelj i cijena: Privatni primjerak, cijena: 399 eura
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Apple Watch

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Apple Watch - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.