Huawei Watch 3 Pro - 5.0 out of 5 based on 1 vote
Huawei Watch 3 Pro

Huawei Watch 3 Pro

Stigla je nova generacija

Huawei je izbacio novi flagship pametni sat koji nakon tri godine od prošloga modela izgleda kao apsolutan premium proizvod

Posljednjih nekoliko godina Huawei je zaredao nekoliko satova pod GT brendom, razvijajući jedinstven premium dizajn s kojim se vrlo mali broj satova od mainstream brendova može mjeriti. Sada je sve naučeno implementirao i Watch 3 Pro model, linija pravih pametnih satova od Huaweija. Naglasimo odmah da su izašle dvije verzije, standardna i Pro, te je razlika osim u boljim materijalima i u većoj bateriji, koja značajno mijenja vaše ponašanje sa satom.
Huawei Watch 3 Pro tako dolazi s kućištem od titanija i keramičkom poleđinom, dok se sprijeda staklom otpornim na grebanje štiti veliki AMOLED zaslon. Ima dijagonalu od 1,43 inča te rezoluciju od 466 x 466 piksela, odnosno 326 ppi. Rub oko zaslona svaku generaciju sve je tanji, no s ovolikim zaslonom promjer sata iznosi 48 x 49,6 mm, što znači da će ipak biti usmjeren više većim muškim rukama. Velika baterija koju koristi znači i deblje kućište, a s 14 mm debljine sat će svakako biti primijećen na svakoj ruci.

Huawei Watch 3 Pro 4

Unatoč veličini, bez remena teži svega oko 63 grama, tako da ne predstavlja veliko opterećenje na ruku. Možete birati između kožnog i titanij remena te smo mi na recenziju dobili kožnu verziju. Spomenimo još da sat nosi 5 ATM standard vodootpornosti s do 50 m dubine, no Huawei naglašava kako se radi o plivanju u plitkim vodama te ne preporučuje ronjenje niti ikakav dodir s vodom pod pritiskom. Od senzora, standardnoj postavi sastavljenoj od žiroskopa, mjerenja otkucaja srca, barometra, kompasa i SpO2 pridružio se i senzor mjerenja temperature površine kože koji može ukazati na potencijalne probleme s vašim zdravljem kada vam temperatura počne rasti. Imajte na umu da je prosječna temperatura površine kože 33,5 °C. Huawei nije otkrio koji SoC novi satovi koriste, no sa 2 GB radne memorije i 16 GB pohrane sustav doslovno leti kroz menije te niti zahtjevne animacije nisu predstavljale problem. Sat se kontrolira touchscreenom, a s desne strane imamo krunu koju okrećete za scrollanje te pritišćete za kretanje po izborniku. Donji gumb služi za pristup kratici koju postavite. Sat se puni bežično snagom od 10 W, a ima bateriju od 790 mAh.

HarmonyOS 2

Glavna razlika između standardne i GT serije satova je u snazi sustava te GT serija dobiva “LiteOS” sustav koji je značajno limitiran kako bi izvukao što više vremena iz baterije. Watch 3, kao i Pro verzija, koriste “cijeli” sustav baziran na Androidu, a riječ je o Huaweijevom vlastitom HarmonyOS-u. On ovaj sat pretvara u uređaj kojem mobitel nije potreban te je naoružan vlastitim app dućanom, može se sam povezivati na WiFi mreže te pomoću eSIM-a ima pristup LTE mreži, a može i obavljati pozive s mikrofonom i zvučnikom.

Huawei Health

  Huawei Health: aplikacija prati vaše vježbanje, rad srca, spavanje, zasićenost krvi kisikom, razinu stresa...

Huawei Health aplikacija može relativno lagano kopirati vašu SIM karticu digitalno na sat, no vaš operater mora podržavati cijelu priču te ćete i dalje morati popričati s predstavnikom da se sve aktivira. Aplikacija Zdravlje na mobitelu nudi vam pregled... zdravlja, podataka koje sat skuplja za vas, a taj dio ostaje pregledan kao i kod GT modela, s preciznim podacima kroz dan. Sat prati i vaše spavanje s vrlo detaljnim opisima što koja vrijednost znači te kako poboljšati vaš san. GPS je također značajno poboljšan te koristi dual-band tehnologiju, pa će praćenje sporta biti preciznije no ikad.

Screenshot 20210722 190510 Health

  Prijeđena ruta: se može prikazati i u obliku video animacije koja će vam pokazati kako ste se kretali  na kojem dijelu staze

Osim brojnih aplikacija za praćenje sporta, možete instalirati dodatne aplikacije iz dućana, no s obzirom na to da je sustav tek izašao ima svega pedesetak aplikacija te ćemo morati malo pričekati da se ovdje nađu i najpopularniji fitness trackeri. Sat ima više opcija za rad u vezi s baterijom ovisno o razini funkcionalnosti koju želite. Prosječno radi oko pet dana kada sve uključimo, a limitiranje rada vanjskih aplikacija produljit će rad na 7- 14 dana ovisno o korištenju pa sve do 20 dana u iznimnim situacijama.

Više informacija

  • Model: Watch 3 Pro
  • Ukupna ocjena: 4,6
  • Performanse: 5
  • Isplativost: 4
  • Cool faktor: 5
  • Proizvođač: Huawei
  • Operativni sustav: HarmonyOS
  • Memorija: 2 GB
  • Ekran: 1,43''/ 466x466 piksela
  • Baterija: 790 mAh
  • Debljina i masa: 48 x 49,6 x 14 mm, 63 g
  • Plus: Brzi svestran sustav sa mnogo mogućnosti i aplikacijama iz dućana, baterija
  • Minus: Visoka cijena, dizajn sustava sličan konkurenciji
  • Ustupitelj i cijena: Huawei consumer.huawei.com/hr Cijena: 3.399,00 kn
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Huawei Watch 3 Pro

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Huawei Watch 3 Pro - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.