Fitbit Versa 4

Fitbit Versa 4

Sat za svaku ruku

Mid-range ponuda Fitbita traži specifičnog korisnika koji će cijeniti minimalistički dizajn i jednostavnu funkcionalnost.


Ono što treba naglasiti prije daljnje recenzije sata jest to da je Google krajem 2023. prekinuo službenu prodaju Fitbit satova i fitness trackera u nekim zemljama Europske unije, među kojima je i Hrvatska. Iz tog razloga, uređaje ćete moći nabaviti samo od njihovih partnera preprodavača, a značajno veći problem jest činjenica da ako želite koristiti svu funkcionalnost ovog uređaja, trebate koristiti Fitbit premium pretplatu koju zbog prekida prodaje u Hrvatskoj ne možete kupiti.

Versa 4 je trenutno najnoviji dodatak mid-range ponudi Fitbit obitelji koju je nedavno kupio Google i stavio pod svoje okrilje proizvoda. Ima odličan minimalistički dizajn koji vam neće smetati u svakodnevnom životu te ne privlači pažnju, već je jedan od modnih dodataka. Dolazi u četiri atraktivne matirane boje okvira, a dok mi imamo standardnu crnu, tu su još platina i dvije bakreno roze koje se razlikuju po bojama remena. Istaknimo kako Fitbitovi satovi imaju jedinstven način kvačenja remena, stoga remen treće strane neće biti lako pronaći. Dok izvana sat izgleda gotovo potpuno jednako kao i nešto skuplji Sense 2 model, ova verzija nema neke naprednije funkcije praćenja koje možda niti ne želite. No, krenimo redom.

Zaslon s gornje strane ima staklo zakrivljeno prema kućištu na rubovima, što ga čini iznimno izloženim te savjetujemo oprez kako ga ne biste zagrebli. Ispod je AMOLED ekran visoke svjetline, a crna boja dobro se uklapa s crnim obrubom, tako da se na prvu zaslon doima većim nego što zapravo jest. Obrub sata je metalan te ima mikrofon i zvučnik na sebi za rad asistenta Alexe i dobivanja obavijesti. S lijeve strane imamo samo jedan gumb za pomoć u kontroli sata, dok se ostale kontrole obavljaju putem touchscreena. Ako ste do sada imali priliku isprobati neki WearOS sat, ovdje ćete se osjećati kao kod kuće s povlačenjem odozgor za brzi pristup alatnoj traci, notifikacijama odozdol te widgetima s desne i lijeve strane koje možete i sami uređivati. No, Fitbit koristi vlastiti OS, pa ste ograničeni njihovim aplikacijama koje bi vam mogle dati dojam zatvorenosti u njihovom sustavu.

Dodatno, ovo je jedini sat koji traži pretplatu za otključavanje svih funkcija. Primjerice, Fitbit je razvio solidan sustav za praćenje spavanja, idealan s obzirom na dugo trajanje baterije sata i na dizajn koji vam neće smetati po noći, no dobivate ga tek nakon pretplate. Ostale funkcije sata također tu i tamo imaju neke zaključane funkcije koje nećete dobiti u besplatnoj verziji, što uključuje i velik broj vježbi za praćenje. Pratit će sve vaše tjelesne detalje, osim topline jer za nju Versa 4 nema senzor, te nemate niti EKG funkcionalnost (iako je njena korisnost upitna i na skupljim satovima). Ostatak funkcija dostupan je na ovom satu čija baterija bez problema traje oko pet dana, što naravno uvelike ovisi o vašem načinu korištenja sata. Ako ga ne koristite cijeli dan, baterija će trajati i dulje od šest dana na jednom punjenju što je veliki plus za one koji se ne žele baviti punjačima. Sat podržava NFC beskontaktno plaćanje putem Google Payja, a dobivate i dvije veličine remena koji bi većini trebali pasati. Sat u teoriji može do 50 metara pod vodu, no vjerujemo da je to dovoljno većini kao uvjerenje da nema potrebe za panikom ako ga smočite, jedino slana voda nije idealna jer bi mogla vizualno narušiti izgled sata duljim izlaganjem. Sat u startu nudi 6 mjeseci besplatne pretplate te ako odlučite da je to nešto što vam je korisno, svakako se pretplatite jer se i Fitbit zajednica puno hvali s aktivnim korisnicima s kojima se možete i natjecati.

 

Fitbit_Versa_4-1-2.jpg

Fokus na dodiru: Sat ima samo jedan gumb koji pomaže u navigaciji, dok se sve ostalo odvija preko touchscreena

 

Više informacija

  • Model: Versa 4
  • Proizvođač: Fitbit
  • Operativni sustav: Fitbit OS
  • Procesor: Nema
  • Memorija: 4GB
  • Ekran: 1,58”, AMOLED
  • Baterija: oko 5 dana
  • Debljina i masa: 37,6g
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

// možda će vas zanimati



Pretraži Nabava.net portal za najbolju cijenu

Najbolje cijene za Fitbit Versa 4

Newsletter prijava


Kako izgleda naš posljednji newsletter pogledajte na ovom linku.

Skeniraj QR Code mobitelom i ponesi ovu stranicu sa sobom

Fitbit Versa 4 - VidiLAB - QR Code Friendly


Copyright © by: VIDI-TO d.o.o. Sva prava pridržana.